"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Terörü protesto ederken terör estirdiler

09 Eylül 2015, Çarşamba 11:43
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde terörü protesto etmek isteyen grup, bir pastaneye saldırmak isteyince polis müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edilen grup polise taşla karşılık verdi.

Fethiye'de terör olaylarını protesto etmek için toplanan yaklaşık 100 kişilik grubun hedefinde geçen yıl 10 Mart'ta HDP ilçe binası açılışı sonrası, işletmecisi Doğu kökenli olduğu iddiasıyla saldırıya uğrayan pastane vardı. Saat 02.00'den itibaren motosiklet ve otomobillerle Baha Şıkman Caddesi üzerine gelen grup, caddenin 300 metrelik kısmını kapatan polis ekiplerini aşmaya çalıştı. 

Polis ekipleri caddenin kapatılan kısmına giremeyeceklerini belirterek göstericilerden dağılmalarını istedi. Polis engelini aşarak işyerine yürümek isteyen gruba, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile tazyikli su sıkıldı. Dağılmayan gruba biber gazı ile müdahale edildi. Ara sokaklara dağılan gruptan bazıları, polise taş atarken caddedeki çöp konteynerleri ateşe verildi. Arbede sırasında düşerek başından yaralanan protestoculardan biri ambulansla hastaneye götürüldü. 

Dağılmamakta ısrar eden göstericilere Fethiye Emniyet Müdürü Hakan Aşık tarafından uyarı yapıldı. Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya da olay yerine gelerek göstericilerden dağılmasını istedi. Şehitleri olduğunu ve acılarını yaşamak istediklerini belirten Çetinkaya, göstericilerden evlerine dönmelerini istedi.

Saldırı girişimleri saat 05.00'e kadar devam ederken polisin pastane önündeki nöbeti sürüyor.

DHA

Okunma Sayısı: 1696
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı