"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tiran’da Mevlid-i Nebi Kur’an’la kutlandı

03 Aralık 2018, Pazartesi 19:04
Arnavutluk’un başkenti Tiran’da “2018 Mevlid-i Nebi Haftası” münasebetiyle Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğince program düzenlendi.

Programa, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Tiran Din Hizmetleri Müşaviri Bekir Yanılmaz’ın yanı sıra ülkedeki Türk kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.

Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Büyükelçi Yörük, “Bugün Peygamber Efendimizin dünyaya gelişi vesilesiyle onu anmak, onun bizlere bıraktığı kıymetli mirası, onun güzel ahlakını bir kez daha anmak, onun ruhunu şad etmek için bir araya geldik. Yüce Allah’ın selamı ve Peygamber Efendimizin şefaati hepinizin üzerine olsun.” ifadelerini kullandı. Türkler ve Arnavutların yüzyıllar boyunca bir arada olduğunu ve olmaya da devam ettiğini dile getiren Yörük, “Bu birlikteliğimizin en önemli örneklerinden birisini şu an bu çatının altında yaşıyoruz, idrak ediyoruz.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1278
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı