"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TÜRGEV CHP ve MHP vekillerine tazminat davası açtı

25 Aralık 2014, Perşembe 10:53
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da yönetiminde bulunduğu TÜRGEV, CHP ve MHP’li milletvekillerine 20’şer bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Dava dilekçelerinde söz konusu milletvekillerinin vakfın itibarını zedeleyici açıklamalar yaptıkları belirtildi. 

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) adına İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 5 ayrı dilekçe verildi. TÜRGEV avukatları Selma Yıldız ve Osman Bozkurt, CHP milletvekilleri Umut Oran, İzzet Çetin, Mehmet Şeker ile MHP milletvekilleri Ali Uzunırmak ve Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin aleyhine 20’şer bin liralık manevi tazminat talebinde bulundu.

Umut Oran’ın bir açıklamasında vakfın itibarını, onur ve saygınlığını zedeleyen, iftira ve hakaret niteliğinde ifadeler kullandığı iddia edildi. Dilekçede, “Sırf Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın vakfın yönetim kurulunda olması, Umut Oran’ın vakfı hakaret ve iftira içeren sözlerle anmasının ve kamuoyuna bu şekilde yansıtmasının sebebi olmuştur.” denildi. Oran’ın TÜRGEV’e ‘rüşvetçi’ dediğinin kaydedilen dilekçede, vakfı iktidara ve Recep Tayyip Erdoğan’a saldırmak için kullandığı öne sürüldü. 

Diğer milletvekillerinin de vakfı ‘rüşvetçi’ ve ‘hırsız’ olarak nitelediği ileri sürüldü. 

Okunma Sayısı: 1377
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı