"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye 'güç'e değil sağduyuya muhtaç!

23 Ağustos 2015, Pazar 12:28
Gazeteci Yazar Taha Akyol, Hürriyet'te oldukça yoğun olan ülke gündemine yönelik değerlendirmelerini kaleme aldığı dünkü 'Çok zor' başlıklı yazısında önemli açıklamalarda bulundu.

Akyol; ''Fevkalade sıkıntılı, yönetilmesi son derece zor bir dönemden geçiyoruz; dahası 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde ülkeyi 'yönetecek' sağduyulu ve birleştirici bir iktidar ihtimali de zayıf görünüyor.'' dedi.

Akyol ayrıca; 'güç' yerine 'sağduyu' vurgusu yaparak; ''Türkiye'nin iyi yönetilebilmek için "güç"ten ziyade itidale, uzlaşmaya, sağduyuya, parlamenter sistemin rasyonalizmine ihtiyacı var. Sorunlarımızın çözüm yolu budur. Fakat siyasetimizde itidal, uzlaşma ve sağduyu eksikliği sebebiyle endişeliyim ben. İnşallah yanılıyorum.'' ifadelerini kullandı.

İşte Taha Akyol'un Hürriye'teki dünkü yazısından bazı bölümler;

'' (...) 1 KASIM SEÇİMLERİ

 

AKP-CHP koalisyonu çalışmaları ülkede bir rahatlama ve güven umudu yaratmıştı. Dolar da aşağıya yönelmişti. Böyle bir koalisyon terörü sonlandırmak bakımından da yararlı olurdu.

Fakat Cumhurbaşkanı baştan itibaren "tekrar seçim"i vurguladı, koalisyonu teşvik edecek, partiler arası ilişkileri iyileştirecek davranışlardan uzak durdu. Ve işte 1 Kasım'da seçime gidiyoruz. Dolar da 3 lirayı gördü! MÜSİAD dahil bütün iş dünyası "koalisyon kurulmazsa 2016'yı da kaybederiz" diye uyarmamış mıydı?

Lozan'da çizilen sınırlar güneyimizde sarsılırken ve ekonomi de sıkıntıya girerken, sandıktan ne çıkacak?!

AKP üç-beş sandalye farkıyla tek başına iktidara gelse ne olacak?

GÜÇ YERİNE SAĞDUYU

2002-2010 döneminde ülkeyi ılımlı ve iyi yöneten AKP, 2011 seçimlerinde 327 sandalye ile sandıktan "çok güçlü iktidar" olarak çıktı. Ama sorunlarımızın çok ağırlaştığı dönem de bu dönem oldu.

Demek ki, Türkiye'nin iyi yönetilebilmek için "güç"ten ziyade itidale, uzlaşmaya, sağduyuya, parlamenter sistemin rasyonalizmine ihtiyacı var. Sorunlarımızın çözüm yolu budur. Fakat siyasetimizde itidal, uzlaşma ve sağduyu eksikliği sebebiyle endişeliyim ben. İnşallah yanılıyorum.''

 

Okunma Sayısı: 1780
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı