"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye Pyd'ye silah vermemeli

12 Ekim 2014, Pazar 19:21
"Türkiye PKK'nın bir kolu olan PYD'ye ağır silah yardımı yapamaz ve yapmamalıdır. Kendisine dönecek silahları kendi eliyle başka bir terör örgütüne vermemelidir"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalara ilişkin "Türkiye PKK'nın bir kolu olan PYD'ye ağır silah yardımı yapamaz ve yapmamalıdır. Kendisine dönecek silahları kendi eliyle başka bir terör örgütüne vermemelidir" dedi.

Feyzioğlu, bir dizi etkinlik ve ziyarette bulunmak üzere geldiği Hatay'da, Antakya ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Feyzioğlu, burada yaptığı açıklamada HSYK seçimlerine değinerek, bağımsız, tarafsız, adil yargılama yapabilen ve hesap verebilir bir yargının gerekli olduğunu söyledi.

 Kanunların her yerde ayrımcılığa veya ayırıcılığa izin vermeksizin eşit olarak uygulanması gerektiğinin vurgulayan Feyzioğlu, "Hükümetin artık hiç gizlemeden kulis yaptığı, bir taraftan da cemaatin çalışmalar yürüttüğü bir seçimden ben yargı bağımsız olacak diye bir sonuç değil, yargı kime bağlı olacak diye bir soru işareti çıkartıyorum" dedi.

Türkiye'nin her alanda özgürlükler sorunu içinde olduğunu savunan Feyzioğlu, "Türkiye'deki Kürt sorunu üst başlıkta insan hakları sorunudur. O insan hakları sorununun bir parçası Alevilerdir, bir parçası emekçiler, öğrenciler, basın mensupları, üniversitelerdir. Her alanda Türkiye özgürlükler sorununun içindedir. İnsan hakları sorununun ortasındadır. Ben, kendisi demokrat olmayan bir hükümetin sadece demokrasiyle çözülebilecek bir sorunu çözebildiğini sanmıyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne mutlak olarak saygı göstererek sınırını teröristlere karşı mühürlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Feyzioğlu, "HDP'nin 'eğer koridor açmazsanız, silah yardımı yapmazsanız barış süreci tehlikeye girer' şeklindeki açıklamaları 'Türkiye Cumhuriyetini tehdit' gibi algılanır. Türkiye PKK'nın bir kolu olan PYD'ye ağır silah yardımı yapamaz ve yapmamalıdır. Kendisine dönecek silahları kendi eliyle başka bir terör örgütüne vermemelidir" ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1427
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı