"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkmenler IŞİD'den böyle kaçtı

24 Temmuz 2015, Cuma 15:25
Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan üç F-16 uçağının saat 03.40-03.53 arasında IŞİD terör örgütüne ait Suriye'deki 3 hedefi vurmasının ardından bölgedeki Türkmenlerin Türkiye sınırına kaçışı gözlemlendi.

F-16'ların IŞİD'e yönelik bombardıman hedeflerine çok yakın olan Suriye'nin sınır köylerindeki bazı Türkmenler, IŞİD'in kendilerine saldırı düzenleyeceğini düşünerek can havliyle kendilerini sınırın Türkiye tarafına attı. Askerin müdahale etmeye çalıştığı anlar saniye saniye görüntülendi. 

IŞİD'in dün Kilis'in Elbeyli ilçesinde bulunan Dağ Hudut Karakolu'na saldırı düzenlemesinin ardından bölgede hareketli saatler yaşandı. Sabah saatlerinde IŞİD'e ait 3 hedefi vuran F-16 uçaklarının bu faaliyetinin ardından bölgede hareketlilik yaşandı. IŞİD'in elinde bulunan Kuzil, Yeniyapan ve Tuğlu mevkiilerinin bombalanmasıyla birlikte, terör örgütü mensuplarının kendilerine saldıracağını düşünen Suriyeli Türkmenler, bombardımandan sonra sabahın erken saatlerinde sınıra kaçmaya başladı.

Suriye'nin Harcele köyünde yaşayan bazı Türkmenler, bir kilometre yakınlarında bulunan IŞİD'in saldırısına uğramamak için Türkiye tarafına geçmeye çalıştı. Sınırdaki derin hendeği ve dikenli telleri geçen insanlar, sınır hattında nöbet tutan askerlerin müdahalesiyle karşılaştı. Sınırdan koşarak geçen Suriyelileri gören asker, önce iki kez uyarı ateşi açtı. Daha sonra sınırdan geçenleri kovalamaya başladı. Ancak can havliyle koşan Türkmenler, Türkiye sınırından geçip gözden kayboldu. 

Sınırdan geçen Suriyeli Türkmen vatandaşlardan İsmail Mustafa, 3 köyün Türk uçakları tarafından bombalandığını ifade ederek, “IŞİD bize bir kilometre uzaklıkta. Kuzil köyü onların elinde. Orası da bombalanan köylerden biri. Biz de bombalamadan sonra kaçtık.” dedi.

Okunma Sayısı: 3178
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı