"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üç tip yargıç var

25 Ocak 2024, Perşembe 00:39
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi Prof. Dr. Ali D. Ulusoy, T24’te “Kaç tip yargıç var?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Ulusoy yazısında, “Üç yıl fiilen ve dolu dolu Danıştay üyeliği, yani yüksek yargıçlık yaptım. Hukuk hocalığım vesilesiyle de yargıç camiası ile yakın bağlantılarım bulunuyor. İdari yargıda hemen her kesimden ve kıdemden yargıçla teşrik-i mesaim oldu. Anayasa Mahkemesi ile uzun yıllardır çeşitli seviyelerde hukukum oluştu. Yargıtay ve Adli yargı ile de bilirkişilik dahil, birçok vesile ile yakın iletişimim bulunuyor. Geldiğim noktada gördüğüm kadarıyla ülkemizde üç tip yargıç var: “Gerçek” yargıçlar: Tüm yargıçların yaklaşık yüzde 10’u. “Emir eri” yargıçlar: Yargıçların yaklaşık yüzde 20’si. Yargıç görünümlü “memurlar”: Kalan yüzde 70. (...) Sonuçta, yargıçlık gibi ekstra özveri, karakter, nitelik, bilgi ve ahlak gerektiren böylesine kutsal bir mesleği hakkını vererek yapanların sadece yüzde 10’larda kaldığı ülkede “Allah sonumuzu hayreylesin!” demekten başka seçenek kalmıyor” dedi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2048
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    25.1.2024 08:05:25

    %10 luk bu oran %60-70 leri bulmadan, memleket düzlüğe nasıl çıkacak! Yurdum insanının gözündeki körlük dağılmadan da, nasıl bu oran %60-70'leri bulacak. Ben %50+1'e de razıyım. Ekseriyet olsun yeter inşaallah!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı