"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Unutmak yok, helâlleşmek yok

06 Şubat 2024, Salı 23:27
KahramanMaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkımın yaşandığı şehirlerde “Unutmak yok, helâlleşmek yok” mesajı verildi.

Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkımın yaşandığı kentlerde, depremin birinci yıl dönümü dolayısıyla ölenler dualarla anıldı.

Acı ve öfkenin hakim olduğu anmalarda, “Unutmak yok, helalleşmek yok” mesajı verdi. Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremin üzerinden tam bir yıl geçti. 7.8’lik depremin yaşandığı saat olan 04.17’de, depremden etkilenen Hatay, Maraş, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Adana, Antep, Diyarbakır ve Urfa’da anma programları yapıldı. Depremde ölenler, açıklama, meşaleli ve sesiz yürüyüşler gibi etkinliklerle anıldı. 6 Şubat depremlerinde büyük yıkımın yaşandığı Hatay’ın İskenderun ilçesinde, depremlerde ölenler anıldı. İskenderun 6 Şubat İnisiyatifi çağrısıyla binlerce kişi, meşalelerle depremde yıkılan bir binanın yanına kadar sessiz bir şekilde yürüdü. Kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de yürüyüşe katıldı.

Dualar okundu

Depremin merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ilçesinde depremzedeler, Hükümet Konağı’ndan Saat Kulesi’ kadar ellerinde meşalelerle yürüdü. Yürüyüş sonrası mumlar yakılarak, yıkımın yaşandığı yere karanfiller bırakıldı. Depremlerde büyük bir yıkımın yaşandığı Adıyaman’da ise kalabalık bir kitle toplandı. Adana’da Deprem Dayanışma Derneği, Çukurova ilçesinde depremde 96 kişinin öldüğü ve enkaza dönen Alpargün Apartmanı’nın olduğu yerde anma etkinliği gerçekleştirdi. Osmaniye’de, depremde en fazla yıkımın yaşandığı Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan Metin Tamer Siteleri bölgesinde anma etkinliği düzenlendi. Saygı duruşuyla başlayan anmada, dualar okundu. Anmada enkaz alanına karanfiller bırakıldı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1047
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Seyit Battal arslan

    7.2.2024 16:56:33

    Eğer sen sonu binlece insanin mezarı olacak çürük binaların yapılmasında ki ranta müsaade edersen ve de bunları cezalandırmak yerine imar affı şeklinde ödüllendirirsen ,bizi affedin demek milyonları enayi yerine bırakmaktır onlar af etse bile Allah asla affetmez Bu kadar bedevacilik olur mu Selam ve dua

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı