"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargıtay'a ve Danıştay'a 112 yeni üye seçildi

16 Temmuz 2018, Pazartesi 13:39
HSK tarafından 696 sayılı KHK uyarınca Yargıtay'a 100, Danıştay'a 12 yeni üye seçildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) uyarınca Yargıtay’a 100, Danıştay’a 12 yeni üye seçildi. Yargıtay ve Danıştay’daki iş yükü nedeniyle yeni üyelerin atanması ve dairelerin kurulması amacıyla çıkarılan 696 sayılı KHK gereği, Yargıtay’a 100, Danıştay’a 16 yeni üyelik kadrosu ihdas edilmişti. Danıştay’a ihdas edilen kadroların 4’ü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 üyenin ise idari yargı hakimleri arasından HSK tarafından seçilmesi öngörülüyordu. Alınan bilgiye göre, HSK, üyelik seçimiyle ilgili çalışmalarını tamamladı. Yargıtay’a 100, Danıştay’a 12 yeni üye seçildi. Yeni üyelerin göreve başlamasının ardından Yargıtay ve Danıştay’da üyelerin daireleri ile iş bölümünün yeniden şekillendirilmesi bekleniyor. Yeni üyelerin isimleri, HSK’nin internet sitesinde yayımlanacak.

O isimler dikkat çekti

Cumhuriyet davasına bakan ve gazetecilik faaliyetini hapis cezası ile cezalandıran İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ da Yargıtay üyeliğine atandı. Erdoğan’a suikast iddianamesini yazan Necip Topuz da Yargıtay üyeliğine atandı. Topuz, Muğla’da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi davasının 211 sayfalık iddianamesini hazırlamıştı.

AA

Etiketler: yargıtay, hsk, danıştay, khk
Okunma Sayısı: 2119
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı