"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yasakçı kılık kıyafet yönetmeliğine dava

12 Mayıs 2024, Pazar 08:50
Büro Memur-Sen, Ticaret Bakanlığı’nın sakal bırakılmasını yasaklayan, bıyık ve favori boyu belirleyen yasakçı kılık kıyafet yönetmeliğine dava açtı.

Dava, 27 Nisan 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Ticaret Bakanlığı Taşra Teşkilatı Personeli Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği’nin bazı bölümlerinin tedbiren yürütmesinin durdurulması ve akabinde iptal edilmesi istemiyle açıldı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, dava açtıkları maddelerden personelin kolye ve küpe takmaması, resmi kıyafetlerin üzerine sivil palto, pardösü ve benzeri kıyafetlerin giyilmesinin yasaklanması, saç ve favori uzunluğu, bıyık boyu, günlük sakal tıraşı mecburiyeti ve sakal bırakılmasının yasaklanması gibi maddeler olduğunu söyleyerek “Türkiye’yi özgürleştirmeye çalışırken, halen kılık kıyafete, kolyeye, küpeye, bıyık boyuna, sakala takılmayı anlamakta zorlanıyoruz” dedi.

İstanbul - Seyhan Şentürk

 

Okunma Sayısı: 1231
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Seyit Battal arslan

    13.5.2024 13:20:05

    Valla kardeşim bir taraftan kılık kıyafetin serbest olması iyi oldu Fakat calisanlarin çoğu işi cigirindan çıkardı Mesela bazı öğretmenler görüyorum ona öğretmen demek için bin şahit lazım ( sandaletle kapı ile okula gelen var Hastahanelerde kimin sağlık olduğunu ayiramiyorsun ( bazıları nerdeyse elbisesi yok) Eskiden baskı vardı ama simdide hiç te iyi değil Bu saatten de bunun önünü almak cokzor( çok oy kaybetme rndsesi olacak) selam ve dua

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı