"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yekta Saraç, ODTÜ Rektörünü YÖK'e çağırdı

23 Aralık 2015, Çarşamba 14:02
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ODTÜ yerleşkesinde yaşanan olaylara ilişkin, Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar'ı bugün YÖK’e davet ettiğini ve olaylar hakkında bilgi aldığını belirtti.

Saraç, "Olayların tekrar etmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedim. Ayrıca, konuyla ilgili yerinde incelemelerde bulunmak üzere bir YÖK Genel Kurul üyemizi de görevlendirdim" ifadesini kullandı. 

YÖK Başkanı Saraç, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, ODTÜ yerleşkesinde son günlerde yaşanan mescit tartışmaları ve ibadetini yapmak isteyen öğrencilere yönelik bazı müdahalelerde bulunulduğu haberlerini yakından takip ettiğine değindi. Saraç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Üniversitelerimizi aykırı fikirlerin barınabildiği emin bir liman haline getirme arzusunda olan bir kişi olarak bu ve benzer olaylardan üzüntü duyduğumu, yaşanan olayları kesinlikle tasvip etmediğimi belirtmek isterim. Üniversite yerleşkelerimizde tüm öğrencilerimizin her türlü dini vecibelerini özgür ve güvenli bir ortamda yerine getirebilmesi gerektiğini düşünmekteyim.

Bu bağlamda, son günlerde yaşanan olayları görüşmek üzere ODTÜ rektörümüzü bugün YÖK’e davet ettim. Kendisinden yaşanan hadiseler hakkında bilgi aldım. Olayların tekrar etmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedim. Ayrıca, konuyla ilgili yerinde incelemelerde bulunmak üzere bir YÖK Genel Kurul üyemizi de görevlendirdim."

AA

Etiketler: yök, yekta saraç, odtü
Okunma Sayısı: 1868
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı