"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni Asya Bediüzzaman Said Nursî’nin sesidir

19 Mart 2019, Salı 02:09
BEDİÜZZAMAN SAİD NURSÎ’Yİ VEFATININ 59. YILINDA ANMA VE YENİ ASYA GAZETESİ’NİN 50. YILI MÜNASEBETİYLE ANKARA’DA BİR PROGRAM GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

YENİ ASYA GAZETESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER YAVUZYİĞİTOĞLU: “YENİ ASYA GAZETESİ MATBUAT ÂLEMİNDE BEDİÜZZAMAN’IN SESİ VE TEMSİLCİSİ OLARAK VAZİFESİNİ YAPIYOR.”

HABER: FATİH KARAGÖZ - BİLAL SAİD PARLAKOĞLU

Fotoğraflar: ŞÜKRÜ KALI – ÖMER EMRE

Yeni Asya Gazetesi’nin 50. Yılını kutlamak ve Bediüzzaman Said Nursî’yi vefatının 59. Yılında anmak amacıyla Ankara’da bir program gerçekleştirildi.

Afitap Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe  katılan okuyucularımız memnuniyetlerini dile getirdiler. Sunuculuğunu Serdar Beykoz’un üstlendiği  programda Yeni Asya hanım okuyucuları kermes düzenlerken yayınlarımızın ve 50. Yıla özel hediyelerimizin yer aldığı kitap sergisi de yoğun ilgi gördü.

Recep Öztürk’ün Kur’ân tilaveti ile başlayan program, Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu üyesi Ali Vapurlu’nun açılış konuşması ve Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuzyiğitoğlu’nun konuşması ile devam etti.

Programda emektar okuyucularımıza plaketleri takdim edildi. Programın sonunda Yeni Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın çileli ve izzetli hizmet serencamını anlatan, Duruş isimli belgesel izletildi. Belgesel beğeniyle karşılandı.

Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Yavuzyiğitoğlu:

Ayasofya’nın cami olarak açılmasının zamanı geldi

Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuzyiğitoğlu konuşmasına Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırısından bahsederek başladı.

Yaşanan saldırının hiçbir insani ve vicdani değer ile bağdaşmadığını ifade eden Yavuzyiğitoğlu, “Terör saldırısında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet dilerken, bu elim terör hadisesine sebep olan teröristi ve teröriste terörist diyemeyenleri de aynı şekilde şiddetle kınıyoruz. O teröristin fetin sembolü olan Ayasofya üzerinden İslama kin kusması rastgele bir şey olmayıp bu asırdır sürmekte olan hesaplaşmanın dışa vurumudur. Bu sebeple tek başına bu olay bile fethin sembolü Ayasofya’nın ibadete açılması için yeter sebeptir. Ve hiçbir şeyle kıyaslanmayacak kadar öneme haiz olan bu mahzun mabedin zincirlerinin kırılma vakti gelmiştir. Fethin sembolü ve Müslümanların sahipsiz olmadığının bir göstergesi olarak Ayasofya Camii’ni açın.”

YENİ ASYA BEDİÜZZAMAN’IN SESİDİR

Bediüzzaman’ın sesi ve temsilcisi olarak Yeni Asya Gazetesinin matbuat âleminde vazifesini yaptığını ifade eden Yavuzyiğitoğlu; “Bu ses elbette ki Risale-i Nur’dur ve Risale-i Nur’un matbuat lisanındaki dili Yeni Asya’dır! İnancımız tamdır ki, Risale-i Nur hakikatlerini muhtaçlara ulaştıracak, kıtalar ötesine taşıyacak olan da bu aziz cemaattir.  İnşaallah tek gayesi iman ve Kur’ân hakikatlerini haykırmak olan Yeni Asya ve aziz cemaatimiz bu vazifesini kıyamete kadar sürdürecektir” diye konuştu.

BÜTÜN HASTALIKLARIN DEVASI RİSALE- İ NURLARDIR

Yavuzyiğitoğlu, “Evet, her çağın da vebası diyebileceğimiz türlü türlü hastalıkları var. Bu çağın hastalıklarının devası Üstad hazretlerinin Kur’ân eczanesinden aldığı ilaçları ihtiva eden Risale-i Nurlardır. Siyasetten ekonomiye, eğitimden adalet sistemine kadar her alanda Bediüzzaman Said Nursî’nin fikirlerine ihtiyaç duyulduğu görülmektedir.  Sadece ülkemiz değil, İslam âlemi ve tüm insanlık Kur’ân hakikatlerin arıyor, Kur’ân hakikatlerini asrımızda seslendiren Bediüzzaman Said Nursî’yi, Risale-i Nur hakikatlerini arıyor.”

VAPURLU: BÜTÜN AĞABEYLER GAZETENİN GEREKLİĞİNE İNANDILAR

Yeni Asya Medya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ali Vapurlu bir açılış ve hoş geldiniz konuşması yaptı. Yeni Asya’nın İttihad Gazetesi’nin ideal ve mefkûresinin devamı olduğunu vurgulayan Vapurlu, Bediüzzaman’ın “matbuat âlemiyle tezahürata başlamak zamanı gelmiş ya da gelecek gibidir zannederim” sözünü aktardıktan sonra sözlerine şöyle devam etti:

“İşte Üstadımız Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin bu ideal ve gayesinin gerçekleşebilmesi için; Zübeyir Gündüzalp Ağabeyimizin, Üstadımızın hizmetinde bulunan diğer talebeleri ile de istişare ederek günlük bir gazete çıkartılmasının gerekliliğini şöylece ortaya koyduğunu görmekteyiz; ‘Risale-i Nur’un yalnızca imanî bahislerini okumak içtimaî vahdetimizi temin etmez. Kardeşlerimiz başka gazeteleri alıyor, okuyorlar, kafaları karışıyor. Dolayısıyla kendimizi savunacak, Risale-i Nur hakikatlerini neşredecek, düşünce birliğini temin edecek lahana yaprağı kadar da olsa günlük bir gazeteye ihtiyacımız var.’ Bu idealin tezahürü 50 yıl önce Yeni Asya Gazetesinin kuruluşu ile gerçekleşmiştir.

Yeni Asya gazetesi; memleketimizin ve İslam dünyasının imanî, içtimai ve siyasi sahalarda fevkalâde sıkıntılı günler geçirdiği 1900’lü yılların başında, şarkın yalçın kayalıklarından gelip İstanbul âfâkında tulû eden Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin, gazete çıkarma teşebbüsünün asrımızdaki tezahürüdür.”

YENİ ASYA RİSALE-İ NUR’U REHBER EDİNDİ

Geçen yıllar boyunca Yeni Asya Gazetesi ile yapılan hizmetleri vurgulayan Vapurlu, şunları söyledi: “Başyazarı Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri olan Yeni Asya Gazetesi, hakta sebat ederek tavizsiz istikrar çizgisinden vazgeçmeden, hak gördüğü davasında eğilmeden, bükülmeden ve müsbet hareket anlayışından ayrılmadan, hakkın, hukukun, adaletin ve demokrasinin yanında olduğu gibi, her türlü istibdatın, baskının ve zulmün adresi olan, bütün ihtilal ve kalkışmalarında karşısında olmuştur, kıyamete kadar da olmaya devam edecektir. Yeni Asya Gazetesi siyasetin dinsizliğe alet edilmesine karşı olduğu gibi dinin siyasete alet edilmesine de karşı olmayı kendine şiar edinmiştir. Bu sebeple istibdad-ı mutlakı kaldırıp, tam bir hürriyet-i şer’iyeyi gerçekleştirecek olan Ahrarlara yani hürriyetperver Demokratlara; vatan, millet ve din namına nokta-i istinad olmaktadır.

YENİ ASYA IRKÇLIĞIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIDIR

Vapurlu, Yeni Asya gazetesinin, vatan ve milletimizin birlik ve beraberliğini tehdit eden ‘ırkçılığın’ her türlüsüne karşı olmakla beraber, “Milliyetimiz bir vücuttur, ruhu İslamiyet, aklı Kur’ân ve imandır.” prensibinden hareketle “Mü’minler ancak kardeştir.” İlahî hitabının gerçekleştirilmesi için bugüne kadar gösterdiği gayreti, bundan sonra da göstermeye devam edeceğinin altını çizdi.

50 YILLIK OKURLARIMIZA PLAKET VERİLDİ

Programda Yeni Asya’nın okuyucu ve emektarlarından Zübeyir Gündüzalp’la hizmet yapan Ömer Tuncay, eski Yönetim Kurulu Üyelerimizden Mehmet Yücetürk, gazetemiz eski Ankara temsilcilerinden O. Bedreddin Ergül, gazetemizin çıktığı ilk günden itibaren biriktiren İsmail Yaman ve gazetemiz yazarlarından Ali Rıza Aydın’a plaketleri takdim edildi.

Plaketleri alan emektarlar hizmet hatıralarını ve iyi niyet temennilerini belirttikten sonra Yeni Asya Gazetesi için dualar ettiler.

Program, yönetmenliğini Ali Yücesoy’un yaptığı “DURUŞ” belgeseli izletisi ile sona erdi.

Etiketler: yeni asya, 50. yıl
Okunma Sayısı: 3980
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı