"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeniden toparlanma için Bediüzzaman'lar yetiştirmek lazım

08 Ocak 2016, Cuma 15:14
Akademisyen ve yazar Yusuf Kaplan, Müslüman toplumların yeniden toparlanmasının ancak Hz. Mevlana ve Bediüzzaman'lar yetiştirmekle mümkün olabileceğini söyledi.

Yusuf Kaplan'ın Yeni Şafak'ta yayınlanan bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"YENİ GAZALî'LER, İBN ARABî'LER VE ITRÎ'LER OLMADAN ASLA!

Özetle, bizim tarihte geliştirdiğimiz eğitim modeli, esas itibariyle medrese ve tekke modelidir. Müslüman toplumlar, eğer yeniden toparlanacaklarsa ve tarihe tarihi yapacak bir aktör olarak gireceklerse, bunun öncelikli yolunun, “entelektüel” tipinden değil, âlim, ârif ve hakîm şahsiyetlerinin, yeni Gazâlî'lerin, İbn Sina'ların, Mevlânâ'ların, İbn Arabî'lerin, Ebu Hanife'lerin, Itrî'lerin, Şeyh Galip'lerin, Bediüzzaman'ların yetiştirilmesinden geçtiğini iyi bilmeliler.

Başka türlü bir arpa bile yol alamayacağımızı, yalnızca bu ülkenin enerjisini su gibi harcamış olacağımızı, sürgünümüzü uzatacağımızı iyi bilelim, aklımızı başımıza devşirelim, kendimize gelelim; sözün özü, “evimiz”e dönelim önce, “kendi”mize, diyorum.

Haber Merkezi

Etiketler: yusuf kaplan
Okunma Sayısı: 2385
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ömer aydin

    9.1.2016 02:05:49

    Evet aynen Mikail ağabeyin dediği gibi.Bediüzzaman'lar yetiştirilmez gönderilir. Ayrıca Risale-i Nur, bu ve gelecek asrındır.Zaten Âhir zamanın âhirinde değilmiyiz?Boş işler..

  • Mikail Yaprak

    8.1.2016 22:41:32

    Bediüzzaman yetiştirilmedi, (imdad-ı Rabbanî olarak) imdadımıza yetişti. Hem bir Bediüzzaman zaten vardır..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı