"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YILDIRIM-2015 Seferberlik Tatbikatı 28 Nisan'da başlıyor

27 Nisan 2015, Pazartesi 10:38
Türk Silahlı Kuvvetlerinin planlı tatbikatlarından olan YILDIRIM-2015 Seferberlik Tatbikatı 28 Nisan'da başlıyor. Tatbikata 80 yedek personel, 10 araç ile kamu kurum ve kuruluşlarından bazı unsurlar katılacak.

TSK’dan verilen bilgiye göre; YILDIRIM-2015 Seferberlik Tatbikatında; seferberlik sisteminin denenmesi, yedek personelin, sefer görevlerine yönelik eğitilmesi, yedek personelin seferde kullanacağı silah, teçhizat, araç ve malzemeye intibakları, yedek personel ile ilgili tebliğ ve celp işlemlerinde askerî ve mülki makamlar arasında koordinasyonun ve yükümlülerle iletişimin tesis edilmesi, seferberlik ve savaş halinde bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile Silahlı Kuvvetler arasında yürütülecek müşterek faaliyetlerin denenmesi amaçlandı.

Tatbikat; Hava Kuvvetleri Komutanlığının; 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı Erhaç / Malatya, 04-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında personel, araç ve mal / hizmet seferberlik tatbikatı şeklinde icra edilecek.

Yine 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Eskişehir, 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı / İzmir, 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı / Konya, 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı Akıncı / Ankara, 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı Merzifon / Amasya, 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı Bandırma / Balıkesir, 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Diyarbakır, 9’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı / Balıkesir, 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı İncirlik / Adana, 12’inci Hv.Ulş. Ana Üs Komutanlığı / Kayseri, 11’inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı Etimesgut / Ankara, 14’üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığı / Batman’da 28 Nisan-14 Mayıs 2015 tarihleri arasında, birer gün süreli olarak mal ve hizmet seferberlik tatbikatı (Pist Çabuk Onarımı) şeklinde gerçekleştirilecek.

Okunma Sayısı: 1222
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı