"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yoksulluk sınırı üç asgari ücretten fazla

07 Ocak 2019, Pazartesi 18:10
Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan “açlık-yoksulluk” araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 267 TL, yoksulluk sınırı ise 6 bin 237 TL olarak belirlendi.

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan “açlık-yoksulluk” araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 267 TL, yoksulluk sınırı ise 6 bin 237 TL olarak belirlendi. Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Aralık ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 267 TL, yoksulluk sınırı ise 6 bin 237 TL olarak tespit edildi. Yapılan araştırmaya göre Aralık ayında Kasım ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 1,93’lük bir artış yaşandı. Aralık ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 50,58 artışla kuru soğan, yüzde 15,29 artışla patates, yüzde 13,69 artışla kuru fasülye, yüzde 13,53 artışla kabak; en çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 32,35 azalışla portakal, yüzde 21,58 azalışla ıspanak, yüzde 16,72 azalışla domates, yüzde 15,68 azalışla limon madde fiyatlarında yaşandı.

Sağlık maddelerinde artış 

Aralık ayında Kasım ayına göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,78’lik bir artış olarak gözlenirken, en göze çarpan değişimlerin yüzde 1,88 artışla numaralı gözlük cam ve çerçevesi; yüzde 0,18 azalışla ultrason ücreti madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 0,36’lık bir artış yaşandı. Çevre ve su madde fiyatlarında Kasım ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 1,58 artışla musluk, yüzde 0,46 azalışla su faturası madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

Okunma Sayısı: 1967
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı