"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YPG: Şah Fırat Operasyonu'na destek verdik

23 Şubat 2015, Pazartesi 11:14
Türkiye sınırları dışındaki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi için Suriye içine iki koldan 9 saat süren bir operasyon düzenlendi. Tanklarla Kobani’den geçen Mehmetçik, karakoldaki emanetler ile personeli alıp, Türkiye’ye döndü. PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı gücü olan YPG bir basın açıklaması yaparak Kobani’ye giren Türk birliklerine 5 kilometre boyunca güvenlik koridoru oluşturulduğunu ifade etti.

TSK, Suriye topraklarında Süleyman Şah Türbesi için ‘çifte’ operasyon yaptı. Bir grup, Kobani üzerinden IŞİD kuşatmasındaki türbeye gidip naaşı aldı ve 38 bordo bereliyi tahliye etti. Diğer grup, Süleyman Şah’a Suriye’de yeni bir türbe alanı oluşturdu.

ÖNCE ENVER MÜSLİM ÇAĞRILDI

Ertuğrul Gazi’nin babası Süleyman Şah ve 2 askerinin mezarlarının yer aldığı Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu 8797 metrekare alan içerisindeki Saygı Karakolu’nda görevli askerler, son günlerde bölgede IŞİD ve YPG güçleri arasındaki çatışmaların yoğunlaşması ile iki ateş arasında kaldı. Durum ‘Acil’ koduyla Genelkurmay’a bildirildi. Suruç ile Birecik arasında belirlenen bölge; 13-14 Şubat tarihlerinde ‘askeri yasak bölge’ ilan edildi. Ancak operasyon son anda bölgedeki çatışmaların yoğunlaşması üzerine bekletildi. Ardından 19-23 Şubat tarihlerinde 5 günlük askeri yasak bölge uygulamasına karar verildi. Kısa süre önce IŞİD’in püskürtüldüğü Kobani Kantonu Başkanı Enver Müslim, Türkiye’ye çağrıldı.

18 Şubat Çarşamba günü Türkiye’ye giriş yapan Müslim, perşembe günü Ankara’ya geçti ve buradaki görüşmelerde birliklerin geçişi sırasında sıkıntı yaşanmaması ve operasyon sırasında çatışmaları durdurma konularında mutabakata varıldı.

Okunma Sayısı: 1970
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • abadullah

    24.2.2015 01:09:58

    bu tarz haberleri yapan sevgili gazetem, diğer muhalif sitelerde bundan sonra hükumetin de açıklamalarına yer veriliyor, Siz acaba nasıl yanlı bir gazetemizsiniz ki algı ortamı oluşturmaya çalışıyorsanız gerçekten hoş değil, etik değil.

  • çavdari

    23.2.2015 15:58:27

    Cevap: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: "Kendi askeri imkanlarımızla hiçbir sorun yaşamadan yapılmıştır. Ülkemizin kabiliyeti sonrası bu operasyon gerçekleştirildi. PYD bizim için bir terör örgütüdür. Suriye'deki son derece kırılgan güvenlik yapısı içinde, 'şu örgüt şu bölgeye hakim, şu grup şu bölgeye hakim demek' bile oldukça zordur, "

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı