"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YSK Başkanı Güven'den ''referandum'' açıklaması

20 Mayıs 2017, Cumartesi 21:34
YSK Başkanı Sadi Güven referanduma ilişkin yeni bir açıklama yaparak, “Olay tamamen sandık kurulu üyelerinin hatasından kaynaklanmaktadır. Sahtecilik iddiası yok. İtiraz gelirse bakarız. Böyle bir şey sistematik olarak çok düşük. Sahte oyu pusulası sahte zarf kullanıldığına dair bir itiraz yok” dedi.

Sadi Güven’in Habertürk canlı yayınında yaptığı açıklamaların bir bölümü şöyle; “Biz hiç görevimiz olmadığı halde sandığa üye veren bu üyelere eğitim verdik anlattık. Onun ötesinden her bir sandığa çek list verdik. Yemin etmeyi torbayı açınaca sayması mühürlemeyi unutmayın diye. Bütün bunlara rağmen sandık kurulunda bazılarının mühürleri vurmadığını öğrendik. Tam problem burada biz YSK olarak toplandık anayasa diyor ki seçimin başından sonuna kadar karar verme YSK’dadır. Oy pusulalarının dışardan geldiği iddiası yoktur olay tamamen sandık kurulu başkanlarının mührü vurmayı unutması ile ilgilidir. Olay tamamen sandık kurulu üyelerinin hatasından kaynaklanmaktadır. Sahtecilik iddiası yok. İtiraz gelirse bakarız. Böyle bir şey sistematik olarak çok düşük. Sahte oyu pusulası sahte zarf kullanıldığına dair bir itiraz yok.”

***

Konuyla ilgili içerikler:

Okumak için tıklayınız:

YSK'nın 10 üyesi hakkında suç duyurusu

Bakan Özhaseki'den 'mühürsüz oy' açıklaması: Taş çatlasa...

Kanunun uygulanmaması tam kanunsuzluktur

YSK, referanduma itirazların ret gerekçelerini açıkladı

YSK üyesi: Anayasa ihlâli var

Referandumda AİHM yolu açık

YSK yanlış yaptı

Açık sayım ilkesi ihlâl edildi

Alay konusu olduk

YSK'nın kararı sürece gölge düşürdü

YSK'nın son dakika aldığı kararla ilgili flaş iddia!

AGİT’ten iddialara cevap geldi

AİHM’den döner

İşte AKP'yi kızdıran AGİT raporu

AGİT'ten Türkiye'ye flaş 'referandum' önerisi

YSK yanlıştan dönsün

AGİT’ten Türkiye’ye referandum eleştirisi: ''Türk yasalarına aykırı''

Mühürsüz oy skandalı büyüyor

Eşi görülmemiş referandum

Etiketler: sadi güven, ysk, referandum
Okunma Sayısı: 3107
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    21.5.2017 07:33:26

    Sn.GÜVEN gerçek bu sana HİİİİÇ GÜVEN miyoruuuuz. NEDENLERİ, 1-Kuralları oyun oynanırken değiştirmenizden 2-YSK başkanı sıfatınıza rağmen seçim yasaklarını delenlere müdahale etmemenizden. 3-Güvenlik gerekçesi gösterilip muhalefete probaganda yapmasını engelleyen siyasi iktidara destek oluşunuzdan. 4-Tüm bunlara rağmen hala o sıfatı taşımaya devam etmenizden dolayı sizn ne HUKUK nede o YSK makamını hakettiğinize GÜVENMİYORUUUUM.

  • Meclisi Mebusan

    21.5.2017 01:23:40

    Milletin gönlünde ve aklında YSK "GÜVEN" kaybetti.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı