"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yüzde 80’i torpilden şikayetçi

09 Şubat 2024, Cuma 10:18
Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen’in, “Diyanet Çalışanlarının Sorunları, Beklentileri, Din-Diyanet Algıları Araştırması” raporunda çarpıcı tespitler yer aldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a da sunulan raporda, başkanlık personelinin yüzde 80’inin Diyanet’te torpil ve kayırmacılık olduğunu düşündüğü belirtildi.

Artı Gerçek’in haberine göre, Diyanet-Sen, toplam 6 bin 406 Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin katıldığı anket düzenledi. Anket, “Diyanet Çalışanlarının Sorunları” ismiyle rapor haline getirildi. 17 Ocak’ta Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a da sunulan raporun sonuçları, Diyanet’teki çürümeyi gözler önüne serdi.

TORPİL VE KAYIRMACILIK

Anket sonuçlarının da yer aldığı rapora göre, “Diyanet, Türkiye’de İslam Dini’ne ilişkin en etkin ve saygın kurumdur” diyen personelin oranı yüzde 68’de kaldı. Diyanet çalışanları içinde, “Diyanet’te torpil, iltimas ve kayırmacılık yoktur” diyebilenlerin oranının ise yalnızca yüzde 7 olduğu bildirildi. Diyanet’te torpil olmadığı yönündeki söylem karşısında kararsız kalanların oranı ise yüzde 13 ile ifade edildi. Ankete katılan Diyanet çalışanlarının 35’inin, “Seçme hakkım olsa başka devlet memurluğuna geçmek isterim” görüşü de dikkati çekti.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1630
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Seyit Battal arslan

    10.2.2024 19:02:51

    İşte Diyanet için bundan kötü ve üzücü anket ve haber olamaz bu bütün inanan insanlar için kostektir Diyanet inananlara en güzel örnek olması gerekmez mi

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı