"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zekeriya Öz meydan okudu

03 Ocak 2015, Cumartesi 22:08
17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcıları, Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in açığa alınmasının etkileri sürüyor.

HSYK 2. Dairesi, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları sonrasında Bolu'ya tayini çıkartılan Cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz'le birlikte 4 savcıyı açığa almıştı.

Savcı Öz, görevden alınmasının ardından hakkında asılsız iddialarda bulunan Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül için sert sözler sarf etti. 

İbrahim Karagül 01.01.2015 tarihli Yeni Şafak'ta yayınlanan yazısında Zekeriya Öz hakkında akla hayale sığmayan iddialarda bulunmuştu. Karagül yazısında 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından bir gün sonra yani 18 Aralık'ta Zekeriya Öz'ün İstanbul Emniyeti Mali Şube bürosunu bastığını, bir örgüt şeması çizdirmeye çalıştığını, daha sonra emniyetten kovulduğunu hatta dayak yemek üzere olduğunu iddia etti.

İbrahim Karagül'ün yazısının ilgili kısmı şöyle;

"18 Aralık gününü hatırlıyorum. Önceki gün açığa alınan Zekeriya Öz, Mali Şube’yi bastı. Polislere zorla örgüt şeması yazdırmaya kalkıştı. Örgütün tepe ismi olarak da Tayyip Erdoğan’ı yazdırıyordu. Devamında bakanlar vs. geliyordu. Öyle bir pervasızlık ve pişkinlikle hareket ediyordu ki, talimatlarına uymayı reddeden emniyet mensuplarını tehdit ediyordu. Ona göre darbe başarılıydı, hükümet gidiciydi, Erdoğan’ın ellerine kelepçe takılacaktı, bakanlar tutuklanacaktı.

Efgan Ala’nın müdahalesiyle apar topar Mali Şube’den dışarı atıldı. Örgüt şeması yazdırmaya çalışan Öz, oradan kovulmuştu. Az kalsın orada bir de dayak yiyordu."

SAVCI ÖZ'DEN SERT TEPKİ:  'İSPATLAMAYAN NAMERTTİR

İbrahim Karagül'ün bu iddialarına Cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz'den çok sert tepki geldi. Öz, "Bu iddiaları ispatlayamanyan yalacı müfteri ve namerttir." dedi

Twitter hesabında konuyla ilgili açıklama yapan savcısı Zekeriya Öz şu ifadelere yer verdi:

"İbrahim Karagül isimli yazarın köşesinde şahsımla ilgili yazdıklarının tamamı yalan iftira ve hayal mahsulüdür. Kendisini şiddetle kınıyorum.

Hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan üretilmiş iddiaları yazan veya yazdıran ispatlamadığı taktirde yalancı müfteri ve namerttir."

Okunma Sayısı: 1312
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı