"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘2017’den 2018’e şevkli geçiş

H. Muharrem OKUR
04 Ocak 2018, Perşembe
“Üstad Hazretleri İnebolu’ya niçin, ne zaman, nasıl ‘Küçük Isparta’ demişti?

Üstad Hazretleri neşriyata çok ehemmiyet verirdi. İnebolu’da el ile Risalelerin yazılması ve pekçok neşriyata vesile olması ve hiçbir yerde yokken ilk defa teksir makinesinin İnebolu’da olması Üstad’ı çok memnun etmişti. Isparta kelimesi Risale-i Nur’un neşriyatında bir âlem, yani Risale-i Nur Neşriyatı’nın özü ve çekirdeği olduğundan bu faaliyeti ‘Küçük Isparta’ diye mübarek Üstad taltif etmiştir telâkki ediyorum.” (Son Şahitler 2, İbrahim Fakazlı anlatıyor)

İslâm âlemi ve buna bağlı olarak memleketimize bakınca çok olumsuz bir tabloya şahit oluyoruz. Ancak bizim Üstadımız “Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır.” diyor. Buna paralel olarak Asa-yı Mûsâ’daki hakikatli 4. meseleye göre de sorumluluğumuzun en dar daireden, nefsimizden başladığını, daireler genişledikçe de sorumluluğumuzun ve vazifemizin azaldığını belirtmektedir. Bu prensipler doğrultusunda neşriyat hizmetleri ile alâkalı dar ve geniş dairemizdeki bazı gelişmelere işaret etmek istiyorum. 

Medrese-i Yusufiye hizmetlerimiz hususunda, 2017 yılında göndermeyi hedeflediğimiz takvimleri fazlasıyla gönderdik. Aynı zamanda 2017 yılında diğer yılları geride bırakarak en fazla Külliyat gönderme sayısına ulaştık. Gönderdiğimiz dergi sayıları da artış gösterdi. Bize gelen mektup sayıları da diğer yıllara nazaran çok fazla arttı. Risale-i Nurlar’a olan alâka ve takip artış gösterdi. 

Neşriyatımızın geneli açısından da şu maddeleri nazara vermek istiyorum:

- Cemaatimizin neşriyat hizmetlerine bakışında ve gayretlerinde artışlar ve çok güzel gelişmeler yaşandı. Genel ve bölge meşveretleri buna delildir.

- Genç kardeşlerimizin neşriyat hizmetlerini sahiplenmesi arttı. 

- Mağdur kimselerin Yeni Asya’da da yayınladığımız Risale-i Nur hakikatlerini bir kurtarıcı olarak telâkki etmesi yaygınlaştı.

- Türkiye çapında yapılan kitap fuarlarındaki yayınlarımıza olan fevkalâde ilgi...

- Yayınevimizin yayınladığı aylık kitap sayısındaki artış ve cemaatimizin yayınlarımıza, kitaplarımıza olan ilgisinin artması. 

Ülkemizin sosyal yapısı geldiği nokta itibarı ile Yeni Asya markalı yayınlara yüzde yüze yakın ihtiyaç var. Zamanla doğru orantılı artıyor. Çağın getirdiği bütün imkânları kullanarak ihtiyaçlara cevap vermemiz lâzım. Her geçen aleyhimize. İnebolu’ya Üstad o yılların son baskı teknolojisi olan TEKSİR MAKİNASI ile Risale i Nur bastığı için

KÜÇÜK ISPARTA demiş.

Risale-i Nurlar’dan yine şu düstur ile yazımızı sonuca bağlayalım: “Mevcuda iktifa, dûn-himmetliktir.” (Mektubat) diyen Üstadımızın emrinin gereğini yerine getirmeye çalışacağız. 2018 yılından ve sonraki geniş devrede de bir çok güzel hizmete vesile olacağımıza inanarak gayret edeceğiz. Cenâb-ı Hakk bizleri ihlâs ve istikametten ayırmasın.

***

MEKTUP

Sn. Yeni Asya Neşriyat Yetkilileri,

Sizlerden Risale talebimiz olmuştu. İsteğimizi dikkate alıp bize gönderdiğiniz Risaleleler için koğuşumuz adına sizlere teşekkürlerimizi bildiririm. Hepinizden Allah (cc) razı olsun. Allah’ım yolunuzu açsın, sizleri Cennetinin en güzel yerine, Firdevs Cennetine girmeyi nasip etsin. Bizleri de size komşu eylesin. 

Hasan ÇELİK, C-11 Koğuşu adına, Kapalı Cezaevi, Denizli

NOT: Mektuptaki isim ve adresler değiştirilmiştir. Bizimle irtibat için; Tel: (0532) 471 53 52

Okunma Sayısı: 1646
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı