"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Milli Kütüphane′de dijital devrim

28 Ağustos 2014, Perşembe
Milli Kütüphane arşivinde bulunan, Cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne kadar yayınlanan yüzbinlerce makale ve çok sayıda materyal, bilgisayar ortamında araştırmacıların erişimine sunuldu.
 Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Bakanlık olarak, Millî Kütüphane kayıtlarındaki önemli entellektüel birikimi teknolojiyle bütünleştirerek hizmete sunduklarını bildirdi. Millî hafızada, sistem analizi ile teknolojik altyapının yeniden kurgulanmasında önemli değişiklikler gerçekleştirdiklerini belirten Çelik, Millî Kütüphane arşivlerindeki yüz binlerce makale ve materyali dijital kanallar üzerinden “tek tık”la ulaşılabilir hale getirdiklerini ifade etti. Çelik, kullanıcıların yeni uygulamayla kesintisiz ve sınırsız bilgiye ulaşabileceğini söyledi. 
Okunma Sayısı: 605
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı