"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nefise Ablamıza Allah rahmet eylesin

Osman ZENGİN
20 Eylül 2023, Çarşamba
Yarım asrı mütecaviz nur hayatımızda, bazen tahassürle yâ’d ettiğimiz arkadaşlarımızı arayıp bulmamız çok güzel bir şey.

Bu, aynı zamanda “müfritane irtibat” düstûrlarımıza da mutabık düşüyor.

Hele de, Yeni Asya’nın, eski yazar ve çalışanlarını bulmak ayrı bir haz veriyor. Rahmetli Zafer Ali gibi...

Yine böyle, 80’li senelerde gazetemizde yazan, “Ebu Hureyre Özdemir” kardeşimizi de, bir kaç sene evvel, gazetemiz Denizli temsilcisi Mehmed Cebe vasıtasıyla tanımıştım.

Ebu Hureyre kardeşimiz samimî bir muhabbet fedâisi. Mâzide, Kâzım Güleçyüz başta olmak üzere, birçok arkadaşımızla aynı evde kalmış. Babası berber Mehmed Özdemir ağabeyimiz de, Denizli’nin eski nur talebelerindendir. Annesi Nefise ablamız da, bir kaç seneden beri rahatsızlığından dolayı yatakta idi.

Bekir Berk ağabey hakkında bir yazı yazmaya niyetlenmiştim. Ebu Hureyre kardeşimle bunu konuşunca, babasının da, Bekir ağabeyle bir hatırası olduğunu ve bunun şahidi olan annesi ile de, beni konuşturabileceğini söylemişti. Ablamızla konuştuk, o güzel Denizli şivesiyle bize o hadiseyi anlattı, biz de, onu yazmıştık.

Ablamız, o zaman bir de, beyi Mehmed abi ile alâkalı şunları anlatmıştı: “Bizim bey, 1963-64 senelerinde, nurculuk sebebiyle iki def’a, üçer ay hapse girdi. Benim küçük oğlan o zaman, daha aklı yetmiyor, diyordu ki; ‘babam hırsızlık yapmış da, ondan hapse koymuşlar.’ Bir bayram vaktinde efendi, bana bir elbise getirmemi söyledi. Zaten, her gün ona yemek götürürdüm. O zaman dolmuş yok. Neyse, elbiseyi götürdüm. Gardiyan getirdiğim elbiseyi görünce, ‘alamayız bunu, bura bayram yeri değil, hapishane!’ dedi. ‘Benim kocam yüz kızartıcı suçtan girmedi, din için hapse girdi. Bu elbiseyi getirdim, vermezsen o zaman hapishane müdürüne kadar giderim!’ dedim. O ara, jandarmalar benim gözümün içine bakıyorlar, bir şey söyleyecekler gibi ama söyleyemiyorlar, tabii asker oldukları için. Seneler sonra, o askerlerden biri beni bulmuş. Aradı; ‘Abla, sen beni tanımazsın ama ben seni unutmadım. Senin oradaki mücadelen ve hâlin, benim namaz kılmama sebeb oldu, namaza başladım’ dedi.”

Evet, bu kahraman ablamız 14 Eylül 2023 akşamı, Hakkın rahmetine kavuştu.

Nefise ablamıza Allah rahmet eylesin. Makamı, mekânı cennet olsun inşallah. O çektiği sıkıntılar da, ona cennet meyveleri olsun. Başta, Ebu Hureyre kardeşimiz olmak üzere, akraba eş ve dostlarının başı sağolsun.

Okunma Sayısı: 2811
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin

    20.9.2023 18:31:22

    Allah rahmet eylesin.

  • Hüseyin İlhan

    20.9.2023 10:34:52

    Allah rahmet eylesin.Kabri pürnuuur,mekanı cennetülfirdevs olsun.Ailesine ve cemaatimize rabbim sabırlar versiiin.

  • Sefer Akgül

    20.9.2023 10:01:18

    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Nur kahramanları başka idi

  • Cengiz

    20.9.2023 07:55:54

    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Rabbim bizlere de hayırla anılmayı nasip etsin. Amin.

  • Mehmet Saraç

    20.9.2023 06:33:41

    Rabbim rahmet eylesin,Nur'lar içinde yatsın.

  • Lütfi Taşcı

    20.9.2023 05:39:35

    Allah rahmet ve mağfiret eylesin. Mazimize bakarsak hep fedakâr ve cesur talebelerle hizmet edildi.

  • Eyüp

    20.9.2023 05:27:56

    Nefise Teyzemize.Cenab-ı Hak Binler Rahmet Eylesin Muazzez Ruhuna.Mâkâmı Âli Mekânı Cennet Olsun.Aile efradını Cennette cem eylesin.🤲🌸🌹🌺🌷💐

  • Hıdır Yıldırım

    20.9.2023 00:17:56

    Yakın arkadaşım ve kardeşim Ebû Hureyre' nin başi sağ olsun. Nefise ablamıza Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı, makamı cennet olsun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı