"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bahçeli: Vize muafiyetiniz başınızda paralansın

21 Haziran 2016, Salı 11:30
MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yazdığı mektubun iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi için atılan önemli bir adım olduğunu söyledi.

Bahçeli, TBMM'de düzenlenen grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan ifadeler şu şekilde:

'TÜM KOMŞULARIMIZLA ARAMIZ BOZULDU'

* Türkiye'nin dış politikasında pek çok açmazı vardır. Yıllardan beri dış politikamız maceracı bir şekilde ele alınmıştır. Değerli yalnızlıktan bile medet umulmuştur. Türkiye Ortadoğu'ya model olacaktı değişim dalgasını biz yönetecektik dünya Türkiye'yi hayranlıkla konuşacaktık. Bu yüksek gayelerin hepsi hayal ve yalan oldu. AKP hükümetleri dış politikayı eritmiştir. 3 tarafımız denizlerle, 4 tarafımız düşmanlarla çevrilmiştir. Tüm komşularımızla aramız bozulmuştur.

'YILDIRIM'IN SÖZLERİNE BAKILIRSA AKP'NİN DIŞ POLİTİKA TUTUMU DEĞİŞECEK'

* Başbakan Binali Yıldırım 'Dostlarımızı çoğaltacağız' derken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Kendimizden başka dostumuz yok' demektedir. Başbakan'ın sözlerine göre AKP'nin dış politikadaki tutumu değişecektir ve bu olumludur.

'RUS TURİST SAYISININ DÜŞÜKLÜĞÜ KAYGI VERİCİ'

* Dış politikada bu kadar kırıp döktükten sonra hiç mi özeleştiri yapılmayacak? Rusya ile gerilen ilişkiler nedeniyle, Antalya'ya gelen Rus turist sayısının düşüklüğü kaygı verici.  AKP milli haklardan taviz vermeden girdiği yanlış ve karanlık derhal dönmelidir. Komşu ülkelerle ilişkiler tamir edilmelidir.

* 24 Kasım 2015'ten bugüne geçen 7 aylık sürede Türkiye ile Rusya arasında gerilimler yaşanmıştır. Haklı olarak düşürülen Rus uçağı ilişkileri donma noktasına getirmiştir. Cumhurbaşkanı'nın Putin'e yazdığı mektup iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi için atılan olumlu bir adımdır.

'TÜRKİYE, AB'NİN KEYFİNE MAHKUM OLDU'

* Ülkemiz AB'nin keyfine mahkum olmuştur. AB ile mülteci anlaşması milli onurumuzu ayaklar altına almıştır. AB istediğini aldı, verdiği sözleri çiğnedi. Terörle mücadeleyi engellemeye kalkmıştır.

'HDP EŞ BAŞKANI ARTIK ÇOK OLDU'

* AB parlamentosu binasına kanlı örgüt YPG'nin flamaları asıldı. O paçavraların orada ne işi var. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konuda verdiği cevap bizi memnun etmiştir. O bayrakların altında sırıtarak poz veren HDP Eş Başkanı artık çok olmuştur.

'VİZE MUAFİYETİNİZ BAŞINIZDA PARALANSIN'

* AB'nin PKK sevdasının kaynağı nedir? Onlar için Avrupa'yı kana bularsa kötü, İstanbul'u vurursa iyi. Vize muafiyetiniz başınızda paralansın.

'HİÇ KİMSENİN HABERİ OLMADAN 13 MADDEYİ NASIL DEĞİŞTİRDİNİZ?'

* MHP hiçbir tuzağa düşmez, Hatırlarsanız değişim korosu 15 Haziran'da toplanmıştı. Güya kurultay yapacaklardı. Çünkü aldıkları paralel talimat buydu.

* Bir ilki gerçekleştirdiler. Sözüm ona parti tüzüğünde 13 madde değiştirdiler, vay zavallılar vay. Hafi diyelim bunu kabul ettik sayalım. Hiç kimsenin haberi olmadan 13 maddeyi nasıl değiştirdiniz?

'TURİST ÖMER OLSA HIZINA YETİŞEMEZDİ'

* Turist Ömer olsa hızına yetişemezdi. Korsan kurultaya kim katıldı neye onay verdi belli olmadan bir baktık ki olan olmuş tüzüğün 13 maddesi değişivermiş. Ankara 13. Noter 650 delegenin salonda hazır bulunduğunu açıklamıştır. Karar yeter sayısı ile toplantı yeter sayısını karıştıran bir kaç densize bu partiyi teslim edeceğimiz mi salınmaktadır?

'TÜZÜĞÜN DEĞİŞTİRİLDİĞİ İDDİA EDİLEMEZ'

* Kongrede delege sayısının üçte ikisi olan 809 sayısı tutturulamadı. Pazar günü MHP tüzüğünün değiştirildiği iddia edilemez.

* Kongrede Siyasi Partiler Kanunu çiğnendi; 10 Temmuz'daki kongreyi geçen hafta pazar günkü divan yönetemez.

* Karar yeter sayısı ile kurultay yeter sayısı karıştırılmamalı.

* Tüm delegelerimizi 10 Temmuz'da 6. olağanüstü büyük kurultayımızı yapmak için Ankara'ya bekliyorum

Okunma Sayısı: 1687
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı