"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Hayat pahalılığı var

09 Kasım 2025, Pazar
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada ekonomi programının etkileri ve hayat pahalılığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şimşek, hayat pahalılığının varlığını kabul ederken, uygulanan ekonomi programının da yan etkileri olduğunu belirtti.

Şimşek, “Hayat pahalılığı gerçekten var, olmaması da sürpriz olur. Bütün dünyada sıkıntılar var ama bizde tabii ki programın da yan etkileri var, şimdi ‘yok’ dersek yanlış olur.” dedi. Kamuoyunda bir süredir beklenen vergi affı ve yapılandırma beklentilerine ise Bakan Şimşek’ten kesin bir ret geldi. Şimşek, genel affın vergiye uyumu bozduğunu vurgulayarak bu yönde bir düzenlemenin gündemlerinde olmadığını ifade etti.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1542
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    9.11.2025 08:14:25

    Hadi canım sende hayat pahalılığı var diyorsan o zaman ben mi 60 MİLYAR DOLAR parayı millletten alıp gariban 5-10 bin açlıktan ölmek üzere olan paralarını yiyemiyen,hazım edemiyenelre verdim.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı