"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Macron: Türkiye'ye karşı zayıflık göstermeyeceğiz

23 Ağustos 2019, Cuma 09:17
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’nin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama faaliyetleri karşısında ülkesinin ve Avrupa Birliği’nin hiçbir zayıflık göstermeyeceğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile Eysee Sarayı’nda yaptığı görüşmenin ardından konu ile ilgili görüşlerini açıklayan Macron, Türkiye’ye yönelik sert mesajlar gönderdi.

Macron, “Fransa ve Avrupa Birliği, bu konuda (hidrokarbon arama faaliyetleri) hiçbir zayıflık göstermeyecek.” dedi.

Fransa’nın Kıbrıslı Rumların yanında olduğu mesajını veren Macron, Türkiye’ye karşı bu konuda AB’nin dayanışma içinde davranacağını ifade etti.

Macron, “parçalanmış jeopolitik ortam” olarak tanımladığı sorunlarla ilgili AB’nin dayanışma içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

"AB, Kıbrıslı Rumları korumasız bırakmaz"

Miçotakis ise daha sonra Yunan basınına yaptığı açıklamada, "AB’nin Kıbrıslı Rumları korumasız bırakmayacağını" bildirdi.

Yunan lider Le Figaro gazetesine verdiği demeçte ise Fransız Total gibi Avrupalı petrol şirketlerinin Akdeniz’de çalışmalarının bölgede bir anlamda savunma kalkanı görevi göreceği görüşünü dile getirdi. Miçotakis, “Bu durum bölgenin istikrarı ve güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunacaktır.” dedi.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 2294
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı