Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

‘Türkiye gerçekleri’nden habersiz olan kim?



Seyahatinin ilk gününden itibaren, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun sarsıcı açıklamalarına şahit olduk. Barroso’nun konuşmaları millet ekseriyetinin tasvibini kazanırken, yasakçıların tepkisini çekti. Doğrusu millet, yasakçıların gösterdiği bu ‘tepki’yi de garip karşılamadı... Çünkü ‘o kafa’, oldum olası ‘iyi’liklerden rahatsız olmuştur ve olmaya da devam ediyor.

Barroso’nın; hak, hukuk, adalet, insan hakları, özgürlükler, başörtüsü ve laiklik konularında yaptığı açıklamalara tepki gösterenlerin ileri sürdükleri bir iddiâ var. Bu iddiaya göre Barroso, ‘Türkiye gerçeklerini bilmiyor’muş. (Milliyet, 12 Nisan 2008)

Doğru, ortada ‘Türkiye gerçeklerini bilmeyen’ birileri var, ama bu Barroso mu yoksa bu iddiayı dile getirenler mi? İlâve olarak, birileri sadece ‘Türkiye gerçekleri’ni değil, ‘dünya gerçekleri’ni de bilmiyor! Hâlâ, suları tersine akıtmaktan daha imkânsız olan bir konuda, başörtüsü yasağını savunma noktasında ısrar ediyorlar.

Oysa, Türkiye ve dünya gerçekleri tam tersini gösteriyor ve söylüyor: Başörtüsü tercihi en temel insan hakkıdır. İsteyen takar, istemeyen takmaz. Hele hele sırf başları örtülü diye hiç kimse çocuklarımızı okul kapılarından geri çeviremez.

Çevirirse ne olur? Türkiye ve dünya gerçeklerine ters düşer, yalnız kalır ve hür dünyadan destek bulamaz. Hür dünya nezdinde bu konu o kadar açıktır ki, aksini iddia edenlere cevap vermeye dahi tenezzül edilmez. Barroso’nun dile getirdiği konular, hem Türkiye hem de dünya gerçeklerine uyan bakış açısıdır. Bu tesbitlere karşı çıkanların, aynı zamanda niçin Türkiye’nin AB yolunda ilerlemesine karşı çıktığı da anlaşılıyor. Şükür ki, yasakçıların güvendikleri dağlara kar yağıyor ve yağmaya devam edecek.

Bugün bu tesbitleri dile getiren Barroso ya da diğer AB yöneticileri, ummayız ama yarın tersini ifade etseler ne olur? Bu defa onlar Türkiye ve dünya gerçeklerine ters düşmüş olurlar. Çünkü hakikat ortada. Bu bakımdan doğruyu kim ifade ederse ona destek olmak, kim de yanlışı savunursa ona itiraz etmek gerekiyor.

Türkiye ve dünya gerçeklerine uymayan, ayna zamanda kanunsuz olan başörtüsü yasağını savunanlar öyle iddialar ortaya atıyorlar ki, elimizden onlara acımaktan başka bir şey gelmiyor. Bayatlayan ve bugüne kadar ispat edilemeyen iddialardan biri de şu: “Genç kızlar, burs bulabilmek ve iyi okullarda okuyabilme karşılığında örtünüyorlar.” (Meral Tamer, 12 Nisan 2008)

Tabiî ki bu temelsiz iddiâ ilk defa dile getirilmiyor. Geçmişte de çok ‘ünlü’ gazeteciler bu iddiâları ileri sürdüler. Ama hepsi, Türkiye ve dünya gerçekleri karşısında eriyip yok oldular.

Yasağı savunmak isteyenlere tavsiyemiz: Lütfen kendinizin de inandığı iddiaları ortaya atın! Madem başörtüsünü tercih eden öğrenciler ‘para’ karşılığı örtünüyorlar, o zaman siz de daha fazla ‘para’ vererek onları açılmaya çağırın! Deneyin bakalım, ne cevap alacaksınız? Yoksa ‘kirli’ paralarınızdan bu işlere ayıracak bir ‘fon’unuz yok mu?

Ekonomik krizlerle boğuştuğumuz günümüzde böyle gülünç iddiâlar duymak, ‘komedya’ etkisi yapıyor olabilir. Milletimizi tebessüm ettirdiğiniz için size de teşekkürler!

13.04.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (12.04.2008) - Barroso'nun partisi iktidar olur

  (11.04.2008) - Türkiye'deki ‘yasak’ AB’ye örnek olmadı

  (10.04.2008) - Laiklik dayatmasına Avrupa'dan itiraz

  (09.04.2008) - İki okul bahçesi

  (08.04.2008) - İçi boş dosya

  (07.04.2008) - İrtica dosyasını kabartmak

  (06.04.2008) - Çetelerin üstünü irtica ile örtmek

  (05.04.2008) - Biri bizi oyalıyor

  (04.04.2008) - 301'den kurtulmak

  (03.04.2008) - Dalgalı denizde istikrar aramak

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ahmet ARICAN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri