"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Asgari ücret değil, hürriyet istiyoruz!

Ali FERŞADOĞLU
26 Aralık 2022, Pazartesi
Asgari ücret 8.506 tl olmuş. Eğer, “10, 12, 15” bin tl de olsaydı, yine bu yüksek enflasyon, her gün gelen zamlar yer bitirir, bir mana ifade etmezdi! Zira, enflasyon, herkesin ekmeğini çalıyor; vatandaşın cebindeki parayı alıyor!

İktidar yüksek ve alçak enflasyonla birikimlerimizi götürdüğü gibi, yükselttiği asgari ücreti de götürüyor! Emekli maaşları eriterek vatandaşı açlık, yoksulluk ve sefalete mahkum ediyor!

Öte yandan, başkasının yaktığı kaçak elektriğin cezasını da vatandaşa kesiyor! 

O halde vatandaş olarak hepimiz, asgari ücretin yükseltilmesini değil, yanında alçak faizin yükseltilmesini değil, “Ben ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam.” (Emirdağ Lâhikası, s. 18.) demeliyiz. Biz şeffaflık ve sorgulama hürriyeti istiyoruz! 

“Eski zamanda değiliz. Eskiden hâkim bir şahs-ı vahit idi…. Şimdi ise, zaman cemaat zamanıdır. Hâkim, ruh-i cemaatten çıkmış az mütehassıs, sağırca, metin bir şahs-ı manevîdir ki, şûrâlar o ruhu temsil eder.” (Eski Said Dönemi Eserleri, Sünûhat, s. 486.)  

Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Sayıştay gibi kontrol mekanizmalarının işletilmesini istiyoruz. Bunları da kontrol edecek meclis, şura istiyoruz. Emniyet, güven içinde yaşamak istiyoruz! 

“Bu vatanın ve bu milletin hayat-ı içtimaiyesi bu acip zamanda anarşilikten (başıbozukluktan, karmaşadan) kurtulmak için”  lâzım ve zaruri olan beş esası istiyoruz:  

Hürmet (saygı, inançlara, düşüncelere, haklara, etnik kökene, vs, vs.), Merhamet (şefkat, acıma, sevgi, yardım), Emniyet (güven, yarınlardan emin, hak ve hukuklarıma saldırılamayacağına, haksızlığa uğramayacağıma, herkesin adil yargılanacağına, devlete karşı vs., vs, güven) Haramdan çekinmek (meşru dairede kalmak) Serseriliği bırakıp itaat etmektir. (Hukuka, imana, ahlaka uymak…). (Şuâlar, internet, s. 307.)  

Hürriyet, cumhuriyet, meşrutiyet (demokrasi) olursa ekmekte olur, yol da olur, baraj da olur, kalkınma da olur, refah da olur, adalet de asayiş de düzen de olur! 

O halde tüm gücümüzle haykırmalıyız: Ekmeksiz yaşarız, hürriyetsiz asla!

Okunma Sayısı: 1596
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hasan

    26.12.2022 08:16:28

    Ne güzel ifade edilmiş. Hürriyet istiyoruz. Her gün her birerlerimiz çevremizde birilerini hürriyete kavuşturacak bir şeyler yapabiliriz. Bu önemli bir sadaka olacaktır kanaatindeyim.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı