"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaşa oyalama - AKP gündemden düşürmek istiyor

12 Ekim 2026, Pazartesi 17:00
Fon krizinden etkilenen 455 bin 758 tekil yatırımcıdan 43 bin kişinin alacağı ödendi. Buna karşın 400 bini aşkın yatırımcı, mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

İktisatçı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, konuya ilişkin “Bu fon krizinin siyasî ve ekonomik boyutu çok ağır. 20 milyar dolara yakın bir rakam söz konusu. Siyasî etkisi, daha önceki finansal gelişmelerden daha güçlü. Yarım milyona yakın insanın doğrudan cebine dokundu. Vatandaşın cebindeki parayı sınırlı bir kesime aktaran bir mekanizmaydı bu. AKP, bunun siyasî etkisinden kurtulmak için bir an önce gündemden düşürmek istiyor. Bunun yolu da, içeride küçük parası olanların parasını ödemekten geçiyor” dedi.

Cumhuriyet’in haberine göre, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Dr. Erhan Usta ise, “Mağduriyetler giderilmeli ama ucu nereye dokunursa dokunsun kararlılıkla gidilmeli. Bugün bu havayı maalesef göremiyoruz. Bu işi AKP’nin üzerine sıçratmadan çözme gibi bir eğilimdeler. Vatandaşı oyalıyorlar. Bu sistematik bir sorun haline gelmeden çözülmesi gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 164
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı