"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akaryakıt fiyatları için DP’den teklif

23 Haziran 2022, Perşembe 17:41
Demokrat Parti Petrol Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına ilişkin TBMM’ye bir kanun teklifi sundu.

Konuyla ilgili bilgi veren Parti sözcüsü Neslihan Çevik, Akaryakıt fiyatlarının geldiği seviyeler artık milli güvenlik ve beka sorunu boyutuna ulaşmıştır. Bu beka sorunu ucuz tarife veya nakliye ücreti düzenlemeleri ile çözülemez dedi.

Çevik, “Yapılacak en başat şey, EPDK’nın fiyat düzenlemesi yapmasıdır. Bu çerçevede geçen hafta TBMM’ye bir kanun teklifi sunduk. TBMM’ye sunduğumuz kanun teklifinde diyoruz ki: EPDK’nın bu olağanüstü dönemde ikişer aylık periyotlarla piyasayı düzenlesin.  Demokrat Parti olarak serbest piyasanın kıymetini en iyi elbette ki biz biliriz. Nitekim EPDK düzenlemesinin Rafineri ve Dağıtıcı Lisans sahiplerine makul kar marjları bırakması gerektiğinin de altını çizdik.  Ancak, ülkemizin her kesiminin bu zor ekonomik kriz ortamında eşit oranda ve adil fedakarlık yapması gerektiğine de inanıyoruz. Vermiş olduğumuz kanun teklifini siyasi mülahaza yapmadan, ivedilikle TBMM’den geçmesi için tüm siyasi partilere de çağrıda bulunuyoruz.  Üreten ve büyüyen Türkiye için, böylesine olağanüstü bir dönemi atlatabilmek adına bizlerin sorumluluklarımızın farkında olduğumuzu söylemeliyiz. Diğer tüm siyasi partilerden, sivil toplum örgütlerinden de aynı sorumluluk ve gayreti beklemekteyiz” diye konuştu.

Ahmet Terzi - Ankara

Okunma Sayısı: 1535
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gültekin

    26.6.2022 15:01:41

    Hiç bir siyasinin açıklamalarında, HAVUZ SİSTEMİ ve KAMU TEK hesabının bu işi çözeceği açıklamasını göremiyoruz, yoksa hepsi aynı zamcı kafadan mı?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı