"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alman hükümeti Lufthansa'nın yüzde 25'ine ortak olabilir

02 Mayıs 2020, Cumartesi 19:41
Koronavirüs salgını nedeniyle iflasın eşiğine gelen havayolu firması Lufthansa ile Alman hükümeti arasında kurtarma paketi üzerinde müzakereler sürerken, şirketin yüzde 25.1 hissesinin 10 milyar euro karşılığında hükümetin kontrolüne geçebileceği öne sürüldü.

Der Spiegel sitesi, kurtarma paketinin Alman devletinin Lufthansa'nın yüzde 25.1'lik hissesini almasıyla sonuçlanabileceğini yazdı. Habere göre 10 milyar euronun 5.5 milyarı oy hakkından yoksun pay olacak. Buna karşın Alman hükümeti yüzde 9 kupon ödemesi talep ediyor.

Alman hükümetinin desteklediği Kreditanstalt for Wiederaufbau (KFW) bankasının da 3,5 milyar euroluk katkıda bulunabileceği belirtilirken, kurtarma paketine Avusturya ve İsviçre'nin de mali destekte bulunması bekleniyor.

Avrupa'nın en köklü havayolu şirketlerinden Lufthansa, salgın önlemleri ve devam eden anlaşmalar nedeniyle saat başı 1 milyon euro zarar ettiğini açıklamış ve birçok ülke ile kurtarma paketi üzerinde müzakerelere başladığını duyurmuştu.

Kurtarma paketine ilişkin hükümetten henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1539
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı