"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Askıda ekmeğe talep arttı

05 Mart 2021, Cuma 21:28
Kimi fırıncı askıda ekmeğe olan talebin bir önceki yıla göre yüzde 200 arttığını, kimisi ise üç tanesi 1 TL olan bayat ekmeklerden günde ortalama 150-200 adet sattığını söyledi.

Fırıncılar, “Dışarıdan bakıldığı zaman durumu iyi gibi gözüken vatandaşlar bile gelip askıda ekmek alıyor” dedi.

Sözcü’nün haberine göre, Fırıncı Şeref Arslan, “Geçen yıl askıdaki ekmekten yararlanan vatandaş sayımız 20-30 civarlarındaydı. Geçtiğimiz yıla bakınca neredeyse yüzde 200 artış var. Bu da gösteriyor ki vatandaşın alım gücü gerçekten düşmüş. Şöyle bir durumda var; geçtiğimiz yıl askıda ekmek kampanyamıza bağışta bulunan vatandaş, bu yıl kendisi askıdan ekmek almaya başladı. Bu sene ayrıca bağış yapan vatandaş sayımız da azaldı. Ancak gelen hiçbir vatandaşımızı geri çevirmiyoruz. Yaşananlara çok üzülüyoruz” dedi.

Fırın çalışanı Ramazan Süt ise, “Bayat ekmek isteyen son zamanlarda çok oluyor. İnsanlar maalesef artık sadece kuru ekmeğe talip oluyorlar. Gidişat kötü” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler: askıda ekmek
Okunma Sayısı: 1058
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Sezai MUMCU

    6.3.2021 18:27:59

    Kaspta askida kiyma ve et, bakkalda askida sucuk, askida 5 yumurta, askida helva, esnaf dargelirli müsterilerini tanir ve askidaki torbayi hatirlatir. Münih'ten Bosnali kardeslerimiz icin kamyonlar dolusu yardim gönderdigimiz zamanlari hatirlarim, savasmak icin gönüllülerin fevc fevc Bosnaya hareket etmelerini de... Iman KUVVETI bu. Iman kainat güzeli!

  • Hüseyin İlhan

    6.3.2021 16:13:06

    ASKIDA EKMEK,SİMİT ve diğer benzer yardımlaşma faaliyetlerini tebrik ve takdirle karşılıyorum.Neden mi.Ülkemin insanını her an tahrip eden yayınlar,davranışlar ve politiklar saldırısna maruz kalmasına mukabil o imanından tezahür eden hayat yardımlaşmadır düsturuna yaşama azmi ve gayretinden. İdari noktadan baktığımızda ise ciddi olarak BECERİKSİZLİĞİN,ARTNİYETİN,YOZLUĞUN,SOYGUNUN ve DİN İSTİSMARI ile milyonların aldatılarak insanıza insan gibi davranılmadığının gerçeğidir. Açız diyene'ABARTIYORSUNUZ,diyen o alil kafa,ruh sağlığını yitirmiş,vicdan ve şefkatten nasipsiz idareciler ise maalesef halkıyla istihza ettiğinden insanımız pazar yerlerinden artılkar ve askıda ekmeklere umudunu bağlamış durumdadır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı