"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ayakkabıda 3. el dönemi

27 Mayıs 2022, Cuma 00:02
Elazığ’da 1976 yılından beri el işi ayakkabı imalatı yapan Hikmet Çoku ekonomik kriz yüzünden vatandaşların ayakkabılarını tamir ettirdiğini söyledi.

Elazığ’da, el işi ayakkabı imalatı yapan Hikmet Çoku, “Vatandaş tamire yöneldi. Tamiri geçtik, ikinci el alıp satıyoruz. Artık insanlar üçüncü ele düştü. Vatandaşın gücü bu kadar azaldı” dedi. Elazığ’da 1976 yılından beri el işi ayakkabı imalatı yapan Hikmet Çoku ekonomik kriz yüzünden vatandaşların alım gücünün düşmesine dikkat çekti. Çoku, vatandaşların artık ikinci el ayakkabı aldığını, bunun da kendisini ayakkabı üretmekten çok tamirine yönlendirdiğini belirtti. Çoku, şunları söyledi: Çoku, “1976 yılından beri ayakkabı imalatı yapıyorum. Bu sürede imalatı bıraktık. İmalat pahalı olduğundan dolayı şimdi tamirini yapıyoruz, tamir daha elverişli. İnsanların artık ikinci el ayakkabı bile alacak güçleri yok. Bu nedenle mesleğimize devam ediyoruz. İmalat yaptık 20-24 sene. İmalata daha gücümüz yetmediği için tamire döndük. Tamiri geçtik. İkinci el yapıp satıyoruz. Artık insanlar üçüncü ele düştü. Vatandaşın gücü bu kadar azaldı.”

Elazığ - anka

 

Okunma Sayısı: 1097
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı