"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Belediye vergisi istediler

28 Mart 2019, Perşembe 17:00
Halk önümüzdeki Pazar günü belediye yöneticilerini seçmeye hazırlanırken, ülke genelindeki belediyelerin çatı örgütü olan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), doğalgaz, emlak, taşıt ve cep telefonu başta olmak üzere hemen her alana yeni vergi getirilmesini istedi.

Vatandaşların vergi yükünü arttıracak yeni belediye vergisi talepleri arasında doğalgaz tüketim vergisi, cep telefonu ve internet vergisi, ilâve motorlu taşıtlar vergisi gibi vergiler başı çekiyor. Sözcü’nün haberine göre, TBB, yayımladığı en son raporda belediyelerin gelirlerini artıracak, giderlerini azaltacak öneri paketine yer verdi. Raporda, alternatif yeni gelir kaynağı olarak ağırlıklı olarak vatandaşın üzerine binecek yeni vergi yüklerinin belirlenmesi dikkati çekti. Giderlerin azaltılmasına yönelik talepler arasında ise KDV ve ÖTV indirimleri yer aldı. Geçmişte de benzer taleplerini çeşitli ortamlarda gündeme getiren TBB’nin, raporda yer alan yeni vergilerin hayata geçirilmesi için seçimlerden sonra çalışmalarını hızlandıracağı ifade ediliyor.

Etiketler: belediye, vergi
Okunma Sayısı: 908
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı