"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emeğin tasarrufu olmaz

23 Mayıs 2024, Perşembe 22:53
Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen), Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan Kamuda Tasarruf Paketi’nin fazla çalışma ücreti ve personele servis hizmeti maddelerinin iptali için dava açıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, açıklanan “Kamuda Tasarruf” paketini önemsediklerini ve uygulanmasını istediklerini belirterek, itirazlarının gecesini gündüzüne katarak görevini ifa eden kamu görevlilerinin kazanımlarının mali yük görülerek tasarruf paketi kapsamına alınması olduğunu söyledi. Kazanımların gasp edilebileceği düşüncesine de hizmet eden bu bakış açısının kamu görevlilerini tedirgin ettiğini belirten Yazgan, “Bu sebeple; uygulanacak olan tasarruf paketinin bazı maddelerine şerhimizi koyuyoruz. Toplu sözleşme masasında kazanıma dönüşen ancak ‘Tasarruf Tedbirleri’ paketinde yer alan fazla çalışma ücreti ve personele servis hizmeti maddelerinin iptali için sendikamız tarafından dava açılmıştır” dedi.

Ankara - Mehmet Kara

Okunma Sayısı: 741
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı