"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erken seçim güveni sarstı

24 Mayıs 2018, Perşembe 19:48
Türk lirasının Amerikan doları karşısında değer kaybı sürerken Salı gecesi başlayan kur yükselişi, Çarşamba günü 4,92’ye kadar çıkarak rekor kırdı.

Bu seyri Kültür Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Alçın, Amerika’nın Sesi’ne değerlendirdi. Prof. Dr. Alçın, “Seçimin erkene alınmasının ardında yatan temel neden mevcut ekonomik durumdu. Çünkü seçimlerin 2019’a kadar beklemesi demek bir ekonomik krizin yaşanmasını ortaya çıkaracaktı. Yani bir anlamda bunun ekonomik durumla mücadele edebilmek için bir yenilenme ihtiyacı sonucu ortaya çıkmış olabileceğini görüyoruz. Ekonomide attığınız adımlar her zaman beklediğiniz sonuçları yaratmıyor. Seçimi erkene alma telaşı aslında ekonomiye duyulan güveni de daha fazla sarsmış oldu. Yani ne oluyor sorusu herkesin aklında özellikle de uluslararası yatırımcıların. Seçim sonrasına ilişkin senaryolarda ise şöyle bir durum var. Seçimin ittifaklar şeklinde yapılması daha büyük toplumsal kutuplaşmaları besliyor. Buda toplumda ekonomiye duyulan güveni düşürüyor” dedi.

***

Tıklayınız:

MB'den yeni açıklama

TÜSİAD Başkanı Bilecik'ten Merkez Bankası değerlendirmesi

Otoriterleşme ekonomiyi de vuruyor

Bunları yaparsak Türk Lirası değer kazanacaktır

Bu iş Merkez Bankası’nı aştı

Merkez Bankası'ndan açıklama

Bakan Zeybekci: En doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağı konusunda güvenimiz tamdır

Bozdağ'dan ''döviz'' açıklaması: "Ekonominin kurallarını çok iyi biliyoruz"

Dövizde rekorlar bitmiyor... Borsa İstanbul Grubu'ndan döviz kararı!

Ve altının gram fiyatı 200 lirayı test etti!

Okunma Sayısı: 1834
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı