"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gürer: Patates depolarda çürüyor

25 Ocak 2021, Pazartesi 22:31
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, depolarda çürümeye yüz tutan patateslerini satamayan çiftçilerin sorunlarına bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti.

Niğde’nin ülkemizde en çok patates yetiştirilen iller içinde olduğu ve yılda ortalama 830 bin ton patates üretildiğini, bu rakamın kayıt dışı ile beraber 1 milyon tonu bulduğunu belirten Gürer, “Bu yıl yazlık patatesten para kazanamayan çiftçi kışlık patateste de umduğunu bulamadı. Üretici 1 TL’ye mal ettiği patatesi 60 kuruşa dahi satamadığından dolayı depolamak zorunda kaldı. Depolanan bu patatesler, Mart ve Nisan aylarına kadar satılmadığı takdirde çimlenme ve çürüme başlayacaktır” dedi.

Ankara - Ahmet Terzi

Okunma Sayısı: 1457
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı