"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Her evde üniversiteli işsiz dönemine geçtik

16 Temmuz 2019, Salı 21:02
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, tarım dışı işsizliğin yüzde 16 olduğuna, her 4 gençten birinin işsiz olduğuna işaret ederek, “Her evde işsiz döneminden her evde üniversiteli işsiz dönemine geçtik” dedi.

TÜİK açıkladı: İşsizlik yüzde 13'e yükseldi, işsiz sayısı 4 milyonu aştı!

CHP’li Erdoğdu, TÜİK’in bugün açıkladığı istihdam rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, geçen yılın aynı döneminde işsizliğin yüzde 9.6 düzeyinde olduğuna dikkat çekerek bu yıl oranın yüzde 13’e yükseldiğini belirtti. Genç işsiz sayısındaki yükselişin de devam ettiğini, 15-24 yaş arası genç nüfusta işsizliğin 6.3 puanlık artış ile yüzde 23.2’ye, 15-64 yaş grubunda 3.5 puanlık artış ile yüzde 13.3’e yükseldiğine dikkat çeken Erdoğdu, “Bu rakamların anlamı her dört gençten biri işsizliğin pençesinde demek. Ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerimizin sayısında bir azalma yok. Bu gençlerin önemli bir kısmı üniversite mezunu. Yani her evde bir işsiz döneminden her evde üniversite mezunu bir işsiz dönemine girdik. Eskiden üniversite diploması işsiz kalmamanın garantisi gibiydi ama artık diplomanın ve liyakatın hiç önemi kalmadı. Bırakın üniversite mezunlarını, yüksek lisans hatta doktora yapmış kişiler bile iş bulmakta zorlanıyor” diye konuştu.

Etiketler: erdoğdu
Okunma Sayısı: 1858
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı