"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnsan hayatıyla oynuyorlar

14 Haziran 2021, Pazartesi 17:14
DOLANDIRICILAR GEÇMİŞTE BÜYÜK KAZALAR GEÇİRMİŞ ARAÇLARI İNSAN HAYATINI HİÇE SAYARAK YANLIŞ ONARIM TEKNİKLERİYLE ONARIP, “KAZASIZ ARAÇ” SÜSÜ VEREREK SATIŞA SUNMAYA BAŞLADI.

Pİlot Garage, ikinci el otomobillerde yapılan en tehlikeli işlemlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yükselen fiyatlar ve son yıllarda ikinci el araçlara olan ilginin artışıyla dolandırıcılar harekete geçti ve geçmişte büyük kazalar geçirmiş araçları insan hayatını hiçe sayarak yanlış onarım teknikleriyle onarıp, “kazasız araç” süsü vererek satışa sunmaya başladı.

Açıklamada, ayda ortalama 30 bin araçta yapılan ekspertiz işlemlerinde, yaklaşık 300 aracın kaynakla birleştirildiğinin tespit edildiği belirtildi. En tehlikeli hile yöntemi olduğuna dikkat çeken Pilot Garage Genel Müdürü Cihan Emre “Maliyeti düşürmek ve zaman kazanmak için dolandırıcılar hasarlı parçaları onarmak yerine, arkası ve önü farklı iki aracı kaynakla birleştirip satışa çıkarıyor. En son yine Pendik bayimizde bir aracın önü 2015, arkası 2016 model çıktı. Vatandaşların bu birleştirmeyi çıplak gözle fark etmesi imkansız. Tüm aktif ve pasif güvenlik özelliklerini kaybeden birleştirilmiş araçlar, herhangi bir kazada ikiye bölünerek birçok ölümlü kazaya sebep oluyor. Onarım süreçlerinde denetimlerin artırılması şart.” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 1412
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı