"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kredi riski 22 milyar doları aştı

05 Temmuz 2026, Pazar
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayınladığı “Borç Üstlenimine Tabi Kredi Anlaşmaları” verileri, kamu-özel işbirliği projelerinde Hazine’nin üstlenim taahhüdünün büyüklüğünü ortaya koydu.

Haziran 2026 verilerine göre, yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen projeler için imzalanan borç üstlenimine tabi kredi anlaşmalarının toplamı, ABD doları karşılığıyla 22 milyar 174 milyon 144 bin 464 dolar oldu.

Nefes’in haberine göre, borç üstlenimi, projeyi yürüten şirketin kredi yükümlülüklerini yerine getirememesi veya sözleşme şartlarına bağlı belirli durumların oluşması halinde, ilgili kredi borcunun kamu tarafından üstlenilmesini öngören mekanizma olarak öne çıkıyor. Bu sebeple söz konusu tutar doğrudan gerçekleşmiş bütçe harcaması değil, Hazine açısından potansiyel yükümlülük niteliği taşıyor.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 182
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı