"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

LNG ithalatında rekor

29 Mart 2019, Cuma 12:39
Türkiye'nin ocak ayındaki sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatı 2 milyar 340 milyon metreküple rekor seviyeye ulaştı.

Türkiye'nin ocak ayındaki sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatı 2 milyar 340 milyon metreküple rekor seviyeye ulaştı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerinden derleneni bilgilere göre, boru hatları ve LNG tesisleriyle ithal edilen doğal gaz miktarı, ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 azalarak 5 milyar 810 milyon metreküpe geriledi. Bu ayda LNG ithalatında 2 milyar 340 milyon metreküple rekor kırıldı. Bu ayda toplam doğal gaz ithalatında LNG'nin payı ilk kez yüzde 40'ı aştı.

Ocakta en fazla LNG alımı yapılan ülke, 698 milyon metreküp ile Cezayir oldu. Bu ülkeyi 478 milyon metreküple Nijerya, 460 milyon metreküple ABD ve 346 milyon metreküple Katar izledi.

Kalan miktarın 186 milyon metreküpü Mısır'dan, 87 milyon metreküpü Norveç'ten, 83 milyon metreküpü de Trinidad ve Tobago'dan ithal edildi.

Toplam doğal gaz ithalatının kalanı ise Rusya, İran ve Azerbaycan'dan boru hatlarıyla yapıldı.

Rus gazı ithalatında azalış

Türkiye ocakta ABD'den 460 milyon metreküp LNG ithal etti. Daha önce bu ülkeden en fazla 196 milyon metreküp LNG alımı yapılmıştı.

Öte yandan ocakta Azerbaycan'dan boru hatlarıyla alınan doğal gaz miktarı da 808 milyon metreküple en yüksek seviyeye ulaştı. Bunda TANAP Doğal Gaz Boru Hattı'nın devreye girmesi önemli rol oynadı.

Ocakta Rusya'dan boru hatlarıyla 1 milyar 837 milyon metreküp doğal gaz ithal edildi. Böylece söz konusu ayda Rusya'nın toplam gaz ithalatı içindeki payı yüzde 31,62 seviyesine geriledi.

AA

Etiketler: doğal gaz, LHN, Türkiye, ithalat
Okunma Sayısı: 1292
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı