"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Pembe Yıldız' dudak uçuklatan fiyata yeni sahibini buldu

04 Nisan 2017, Salı 15:42
Dünyanın en büyük pembe elması, Hong Kong'da yapılan açık artırmada rekor fiyata alıcı buldu.

Sotheby’s Müzayede Evi, 59,6 karatlık oval "Pembe Yıldız"ın Hong Kong'da düzenlenen açık artırmada 71,2 milyon dolara satıldığını açıkladı.

Şimdiye kadar açık artırmada en yüksek fiyata satılan elmas yüzüğün yeni sahibi, müzayedeye telefonla katılan Hong Konglu mücevher firması Chow Tai Fook oldu.

De Beers şirketi tarafından 1999'da Güney Afrika'daki bir madenden çıkarılan Pembe Yıldız'a 60 milyon dolar değer biçilmişti.

Yontulmadan önce 132,5 karat olan elmasın kesimi, 20 aydan uzun sürmüştü.

Bilinen en büyük canlı pembe renkte elmas olarak tanımlanan Pembe Yıldız, 29 Mayıs 2003'te Monaco'da düzenlenen bir törenle kamuoyuna tanıtılmıştı.

AA

Etiketler: pembe elmas, elmas
Okunma Sayısı: 1537
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı