"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ramazan fırsatçılığı yapan esnafa yaptırım uygulanacak

15 Haziran 2015, Pazartesi 13:20
Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, "ramazan fırsatçılığı" yapan esnafı üyelikten çıkaracaklarını bildirdi.

Çelikus, yazılı açıklamasında, ramazan ayının ülkeye huzur ve bereket getirmesini diledi. 

Ramazanın toplumda küslerin barıştığı, kavgaların bittiği, huzurlu bir anlayışın hakim kılındığı ve uzlaşmanın sağlandığı bir ay olduğunu belirten Çelikus, bu ayın ruhuna uygun olarak, esnafın fahiş fiyat uygulamamasını, "ramazan fırsatçılığından" kati suretle kaçınmasını istedi. 

Esnafın genel ahlakı içinde, böyle bir fırsatçılık anlayışının olmadığını ifade eden Çelikus, şunları kaydetti: 

"Ramazanın kutsaliyetinden faydalanmak isteyenler, esnaf ahlakına sahip değildirler. Böylesi bir anlayış, esnaflığın ruhuna yakışmayan anlayıştır. Kendini bilmez bazı esnaf görünümlü fırsatçıların yaptığı da gerçek esnafı bağlamayacaktır. Üyelerimiz arasında böyle esnaf olacağını zannetmiyorum ancak varsa, onları derhal üyelikten çıkaracağız. Ayrıca üyelerimizin çevrelerindeki esnafı da uyarmalarını istiyoruz." 

Fiyatlarda görülen artışın yalnızca esnaftan kaynaklanmadığına, üretici ve özellikle de komisyoncuların ürünün pahalılığında önemli rol oynadığına dikkati çeken Çelikus, ramazanın ruhuna uygun olarak, komisyonculardan da daha insaflı olmalarını talep etti.

AA

Etiketler: ramazan, esnaf, fırsatçı
Okunma Sayısı: 2109
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı