"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya Türkiye’den gelen 60 ton domates ve çileği geri çevirdi

23 Nisan 2019, Salı 19:25
Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor, Türkiye’den gönderilen 60 ton domates ve çileği, içinde tehlikeli tarım haşeresinin tespit edilmesi nedeniyle Rusya’ya girişini yasaklayarak geri çevirdi.

Rosselhoznadzor basın dairesinden yapılan açıklamada, ajansın Bryansk ve Smolensk müdürlüklerinde görevli çalışanların geçici muhafaza depolarında tutulan Türk menşeili toplam 39.5 ton domates ve 20.3 ton çileğin tehlikeli tarım haşeresi içerdiğini saptadıkları kaydedildi.

Çetıre Printispa Ltd.Şti. ve Art-Servis Klintsı Ltd. Şti.’ne ait depolarda tespit edilen bu ürünlerin Krasnodar’da ve Moskova’da faaliyette olan şirketlere teslim edilmek üzere gönderildiği anlaşıldı.

Bryansk Bölgelerarası Veteriner Laboratuvarı’nda yapılan uzman incelemesinde domateslerde Güney Amerika domates güvesinin, çileklerdeyse batı çiçek tripsi (Kaliforniya tripsi) adlı haşerenin saptandığı belirtilen açıklamada, sağlıksız tüm ürünlerin ihracatçıya geri çevrildiği vurgulandı.

Birçok Asya, Afrika, Avrupa ve Amerika ülkesinde yaygın olarak rastlanan Güney Amerika domates güvesinin tırtılları domatesin yanı sıra biber, patlıcan, patates, fasulye ve tütün ürünlerine zarar veriyor.

Dekoratif çiçek kültürlerinde ve sera ortamında yetiştirilen sebzelerde rastlanabilecek en zararlı haşereler sınıfında yer alan batı çiçek tripsi ise 224 bitki türüne zarar verebiliyor.

Etiketler: Rusya, domates, çilek
Okunma Sayısı: 2469
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    23.4.2019 22:15:10

    Tehlikeli tarım haşeresi içeren domates ve çilek Anadolu insanına helal mi olsun? Geri gelince ıssızca Türk pazarına sunulacak!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı