"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sarımsak üreticisi de dertli

24 Mayıs 2022, Salı 23:51
Sarımsak üreticisi Hacı Bektaş Zengin, geçen sene üretip satamadığı sarımsağı satamayınca, bu yıl tohum olarak kullandığını söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in dinlediği Zengin, “Beyaz altın anamızı ağlattı. Bizde tarım politikası diye bir şey yok. Geçen yıl 100 dekar sarımsak vardı. Bu yıl da 250 dekar ektim. Ama zarar ettim. Geçen yıl satamadığımı bu yıl tohum olarak ektim. Ufaklarını hayvana yem ettim, irilerini tohum yaptım” dedi. Ülkemizde düzgün bir tarım politikasının olmadığına işaret eden üretici Hacı Bektaş Zengin , “Üretim fazla olduğunda ilgililer ihracatla-ithalatla ilgili bir çalışma yapmıyor. İthal sarımsak üretim yeterli iken getirilmemeli. Hatta yetkililer üretim fazla olduğunda ihracatın yolunu açmalarını istiyoruz. Ürün yetersiz, eksik olunca da dengeli bir şekilde ithalatın yolu açılabilir. Böylece ücretler ne tavan ne de taban yapar” diye konuştu.

Ankara - Recep Gören

Okunma Sayısı: 1330
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı