"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tasarruf genelgesi yine lafta kaldı

03 Aralık 2023, Pazar 00:11
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzası ile kamu idarelerine gönderilen Tasarruf genelgesi, yürürlüğe girdiği an itibarıyla delik deşik edildi.

Hemen her kurum, fahiş harcaması ile genelgenin kağıt üzerinde kalacağını gözler önüne serdi. Genelge, kamunun taşıt kiralamalarında sınırlama öngörse de kamu adına toplam 1 milyar 25 milyon TL’lik taşıt kiralandığı ortaya çıktı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; merkezi yönetim bütçe giderleri ise genelgenin etkisizliğini en net şekilde ortaya koyan resmi belge oldu. Temmuz ayında yayımlanan genelgeye karşın merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin temmuz-ekim döneminde taşıt kiralama giderlerinin 1 milyar TL’yi aştığı belirlendi. Haziran ayında 224 milyon 437 bin TL olan kamunun taşıt kiralama giderlerinin temmuz-ekim döneminde aylara göre dağılımı ise şöyle kaydedildi: Temmuz: 224 milyon 437 bin TL, Ağustos: 265 milyon 291 bin TL, Eylül: 260 milyon 514 bin TL, Ekim: 275 milyon 623 bin TL. 

Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 1121
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı