"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tebligat yapılmadan esnaf icraya veriliyor

26 Kasım 2020, Perşembe 17:30
Özel sektörün işlettiği yol ve köprülerden geçişlerde nakliyeci esnafının çok sayıda problem yaşadığını belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Esnafın bilgisi dışında kesilen cezalardan dolayı nakliyecilerimiz bir anda icra memurları ile karşı karşıya kalıyor. Herhangi bir tebligat yapılmadan ağır cezaların kesilmesi, esnafımızı araçlarını satmaya zorluyor” dedi.

Başta özel sektörün işlettikleri olmak üzere paralı yol ve köprülerden geçişlerde nakliyeci esnafının çok sayıda sorun yaşadığını vurgulayan (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Esnafımız sürekli kamyon sırtında yollarda direksiyon sallarken, banka hesaplarını, ödemelerini düzenli takip edemeyebiliyor. Geçiş kartında veya kredi kartında yeterli bakiyenin olmaması nedeniyle esnafımız geçiş ücretinin ödenmediğinin farkında olmayabiliyor. Böyle zamanlarda esnafımızın telefonuna bir mesaj gelebilir, adrese bir tebligat yapılabilir ancak hiçbir uyarı olmadan doğrudan icra işlemi başlatılıyor. Ücret ödemeden geçiş bedelinin 4 katı cezaya maruz kalan esnafımız, bunun yanında bir de icra masrafları, avukatlık ücretleri ödemek zorunda kalıyor. 4 kat ceza alınan bir sistemde bir SMS mesajı esnafa neden çok görülüyor? Tüm bu ödemelerin toplamı bazen esnafı aracını dahi sattırtmak zorunda bırakabiliyor. Oysa cezalar, ticaretin önüne geçmemeli, ödenebilir olmalı” şeklinde konuştu.

Ankara - Ahmet Terzi

Okunma Sayısı: 1319
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı