"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Uzun süreli işsizler yüzde 33’e çıktı

12 Kasım 2023, Pazar 23:47
Bir yıldan daha uzun süredir iş bekleyenlerde yaşanan artış dikkat çeken boyutlara ulaştı.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) bir yıl ya da daha fazla süredir işsiz kalanları uzun süreli işsiz olarak tanımlıyor. İşsiz kalma süresi uzadıkça işsizlik problemi kronikleşerek çözümü zorlaşıyor.

TÜİK’in dar tanımlı işsizlik oranında düşüş yaşanırken iş arama sürelerindeki artış, çalışma hevesini kaçırıyor. Uzun süre işgücü piyasasında tutunmaya çalışan işsizler, zamanla iş aramaktan vazgeçiyor.

BirGün’den Havva Gümüşkaya’nın haberine göre, en yaygın iş arama kanalı olan İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin yüzde 33’ü bir yıldan uzun süredir iş arıyor. Bu oran geçen yılın aynı döneminde yüzde 17 seviyesindeydi. Ekim 2022-Ekim 2023 arasındaki bir yılda uzun süreli işsizlik 16 puan birden arttı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 851
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı