"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hastalar Risalesi’ni anlamaya doğru - 1

Feyzullah ERGÜN
25 Eylül 2022, Pazar
Halık-ı Kainât (c.c.), ancak mikroskopla görülebilen 100 milyon civarındaki spermlerden birini, uygun gördüğü ovum (yumurta) ile birleştirerek, hayata ve muazzam faaliyetlere vazifeli olarak göndereceği insanı, ana rahminde (intra-uterin hayat) tekamül ettirerek dünya meydan-ı imtihanına, geçici bir süre için seyahat ettirmektedir.

Dünyaya geldikten sonra, beden ve ruh gelişimini tamamlayan insan, birbirinin aynısı ama her biri farklı yapıda ve vazifede görevli 50 trilyon hücreler topluluğuyla sırr-ı ehadiyete ayna olacak kabiliyete ulaşmış olarak, sırat-ı müstakiminde harekete geçirilir. Hayatının gelişme devrelerinde faaliyetlerini sürdüren insan organizması, bir takım olumsuzluklar yaşayarak, hastalık denilen engellerle karşılaşmaktadır. Çoğunlukla kendi ihmali ve yanlış yaşam tarzından kaynaklanan, dünya hayatındaki imtihanı sırrıyla yaşayacağı hastalık halinin sıkıntılarından, tıbbî tedavinin yanında, psikolojik dengesini güçlendirecek manevî reçetelere ihtiyacı olacağı gibi, bunların karşılanması kendisine teselli ve huzur verecek bir deva demeti ve ab-ı hayat olacaktır.

Hastalık hali, organizmayı dengeli ve huzurlu durumundan uzaklaştırarak, fizyolojik fonksiyonlarındaki düzeni bozar. Ağrı merkezlerini uyararak, elem ve sıkıntıları arttırdığından, sağlık nimetine gölge düşürür. Denge ve ölçü üzerine yaratılan insan organizması, hastalıklara götüren hataların araştırılmadan sürdürülmesiyle, sağlığını kaybederek hastalıklara mekân olur. İnsan sağlığı, günümüzün kimyasal katkı maddeleri ve GDO ürünleriyle depolanan gıdaların tahribatıyla artan hastalık çeşitleri, insanın bulaşık eliyle patlama noktasına getirilmiştir. Bunun yanında organizmaya yüklenen olumsuz hayat şartları karşısında, Cenab-ı Hak (c.c.) hastalıklarla mühlet ve ikaz sinyalleri vermektedir.

Sağlıklı hayat şartlarının insan eliyle değiştirilmeye çalışılması sonucunda, yıkımlar yaşayan insan organizmasının, yaradılış şifrelerini tanımadığı endüstri ürünü kimyasal katkı maddeleriyle işlem görmüş maddelerin, besin olarak tüketilmesiyle hastalıklara çağrı çıkarmaktadır. Vücuda giriş yapan toksinlerin neden olduğu hastalıklar, aslında organizmanın verdiği bir alarm durumudur. İlâhî şifrelerle kodlanan bedenimizin, tehlike anlarında harekete geçirilen savunma sistemleri devreye girmektedir. Zira, insan organizmasında düşünüp, ibret alanlar için; doğumdan ölüm anına kadar aralıksız ve düzenli işleyen Allah’ın (c.c.) izniyle mikro alemler içinde mucize uygulama alanları inşa edilmiştir.

Hastalıkların pozitif yaklaşımlarla değerlendirildiği ‘Hastalar Risalesi’nde, Bediüzzaman Hazretleri 25 deva-i manevî reçetesini, asrın sağlıklı ve hasta insanlarına ÇOK ACİL olarak tanzim etmişlerdir. Hastalıkların teşhis ve tedavi imkânlarının çok sınırlı olduğu yıllarda, telif edilen HASTALAR RİSALESİ değişik hastalıklara maruz kalan hastalar için, gerçek bir rahatlama ve teselli kaynağı ve faydalı bir ilaç olabileceğinden, hastaların sağlıklı bir nefes almalarına vesile olarak, çok insanların başucu kitabı olmuştur.

Günümüzde katlanarak artan hastalıkların, korunma ve tedavisine manevî hekîm olarak, manevî reçeteler yazan Bediüzzaman Said Nursî (r.a.) Hazretleri’nin Hastalar Risalesi penceresinden bakıp, hikmetli devaların esintilerinden derin nefesler alarak BÎ-İZNİLLAH teselli bulmanın mutluluğunu yaşamaya gayret edeceğiz. Üstâd Hazretlerinin yardımlarıyla faydalı olmaya çalışarak, gayret bizden, muvaffakiyeti ise Şafî-i Hakikî’den (c.c.) ümitle bekliyoruz.

SAĞLICAKLA KALIN.

Okunma Sayısı: 2041
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    25.9.2022 20:11:21

    "Ey hastalıktan şekva eden bîçare adam! Hastalık bazılara ehemmiyetli bir definedir, gayet kıymetdar bir hediye-i İlahiyedir. Her hasta, kendi hastalığını o neviden tasavvur edebilir. Madem ecel vakti muayyen değil; Cenab-ı Hak, insanı ye's-i mutlak ve gaflet-i mutlaktan kurtarmak için, havf ve reca ortasında ve hem dünya ve hem âhireti muhafaza etmek noktasında tutmak için, hikmetiyle eceli gizlemiş. Madem her vakit ecel gelebilir; eğer insanı gaflet içinde yakalasa, ebedî hayatına çok zarar verebilir. Hastalık gafleti dağıtır, âhireti düşündürür, ölümü tahattur ettirir, öylece hazırlanır. Bazı öyle bir kazancı olur ki; yirmi senede kazanamadığı bir mertebeyi yirmi günde kazanıyor. Bediüzzaman Said Nursi, Lemalar - 212

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı