"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

1000. buluşma

26 Mayıs 2024, Pazar 17:00
27 Mayıs 1995 yılında gözaltında kaybolan yakınlarını bulmak isteyenlerin bir araya gelmesiyle başlayan Cumartesi Anneleri eylemleri, 1000. haftasını geride bıraktı.

2018’deki 700. hafta buluşmasının Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklanmasının ardından müdahalelerle karşılaşan eylem için Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçmeyeceğini açıklayan kayıp yakınları bu hafta Meydan’da buluştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde eylem için yasaklanan meydan polis bariyerleri ile çevrildi. 1000. hafta açıklamasını kayıp yakınları adına İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon Üyesi Sebla Arcan okudu. VOA Türkçe’nin haberine göre, “1000 haftadır, soruyoruz: Kayıplarımız nerede? Sevdiklerimizi kaybedenler, bu insanlığa karşı suçun fail ve sorumluları neden cezasızlıkla korunuyor?” diye soran Arcan, adalet yerini buluncaya kadar mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 745
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı