"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

15 Temmuz Şehitleri dualarla yâd ediliyor...

15 Temmuz 2019, Pazartesi 15:48
Ankara'da, 15 Temmuz şehitlerinin aileleri, yakınlarını kabirleri başında dualarla andı.

Ankara Karşıyaka Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı kahramanlık destanı yazılan günün yıl dönümünde ziyaretçi akınına uğradı. 

Şehitliği ziyaret eden aileler, Türk bayrakları asılı kabirlerin başında dua etti.

Mezarlara çiçek bırakan aileler, şehitliği karanfillerle süsledi.

Şehit Halil Işılar'ın annesi Hülya Işılar, içinin yandığını söyledi. Oğlunun Ankara İl Emniyet Müdürlüğü önünde şehit düştüğünü belirten Işılar, "Bir tek oğlumdu, yan gözle bakmaya kıyamazdım ama o hainler, kendini bilmez hadsizler böyle yaptı. Hakkımız helal değil onlara. Bu milletin, bu vatanın hakkı helal değil onlara." dedi.

Oğlunun elektrikçi olduğunu söyleyen Işılar, "Hayalleri vardı, hayalleriyle gitti. Onun hayalleri beni yıkıyor zaten. Arkadaşları evlendi, çocuk sahibi oldu. Çok üzüntülüyüm. Rabb'im sabır versin." ifadelerini kullandı.

Şehit Işılar'ın babası Hicabi Işılar da oğlunu kaybetmenin acısını her zaman yaşadığını, onu çok özlediklerini belirterek, "Vatan, millet sağ olsun." dedi. 

Şehit Necmi Bahadır Denizcioğlu'nun yeğeni Seda Denizcioğlu, acılarının hiç azalmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"O bizim evimizin neşe kaynağıydı, herkesi güldüren, eğlendiren, her şeye pozitif bakan bir insandı. O gittikten sonra birçok şey değişti. Mesela bayramlar eskisi gibi olmuyor. Bayramlarda hep amcamla neşe bulurduk, o şenlendirirdi. Artık her bayram buraya geliyoruz. Önceden bir evde buluşurduk, şimdi burada buluşuyoruz."

AA

Okunma Sayısı: 1206
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı